Ort
Uppsala
Startdatum
9 Apr 2024
Tid
17:30-19:00
Dagar
Tisdagar
Antal tillfällen
5 st
Ledare
Anna Vilhelmsson
Nummer
76280
Pris
1 695 kr

Om arrangemanget

Här kommer vi träna vardagslydnad. Vi jobbar mycket med kontaktövningar för att stärka din relation med hunden, hur du lär in att få hunden att gå i koppel utan att dra, inkallning, sitt stanna kvar, inte hoppa samt många fler nyttiga moment.

Innehåll 

Välkommen till en kurs för både hund och ägare. Målet är att få en härlig stund med våra hundar, där vi tillsammans lär oss mer om hundars beteende. Vi pratar kring ledarskap och om vikten av att alltid vara konsekvent.

Kursen kommer i första hand att bygga på att försöka skapa en trygg kommunikation mellan dig och din hund. Grundlydnadsmoment som kommer att tränas på är bland annat sitt, ligg, stanna, inkallning och lite koppelträning. Men vi kommer även till stor del att jobba med olika kontaktövningar. Det är även ett bra tillfälle att socialträna din hund.

Upplägg

Vi kommer träffas vid 5 tillfällen, samma dag och tid varje träff.

Förändringar i schemat kan komma att ske men meddelas i så god tid som möjligt.

Är ni flera i familjen som vill delta vill vi att en person är hundförare/gång. Resterande ska vara åhörare och ska också anmälas i förväg till oss på Medborgarskolan. Skriv fullständigt personnummer på åhöraren i meddelande fältet vid anmälan.

Vi träffas följande datum:

Tisdag 9 april

Tisdag 16 april

Tisdag 30 april

Tisdag 7 maj

Plats:

Första tillfället träffas vi utanför Medborgarskolans lokaler på Bergsbrunnagatan 20 och går gemensamt till vår plats för kursen.

Övriga tillfällen träffas vi i närheten av Fålhagens IP vid Boländerna.

Under ogynnsamma väderförhållanden kan en kursdag bli framflyttad och du kommer att bli meddelad detta i första hand via mejl eller sms. 

Förkunskaper

För att gå denna kurs behövs inga förkunskaper men grundläggande vardagslydnad är en fördel. Denna kurs är inte lämplig för valpar under 6 månader. 

Kursledare

Anna Vilhelmsson är en glad person med mycket karisma och energi. Hon utgår alltid från att saker löser sig bara man tänker positivt. Hon älskar sociala stunder både med djur och människor och vill alltid ge 100% i det hon gör. Anna är utbildad hundinstruktör med enbart examensdagen kvar och studerar nu till hundpsykolog.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial

Ta med papper och penna om du vill anteckna, mycket gott godis/mat i små bitar och ett par leksaker som hunden tycker om samt vattenskål. En pläd/filt, bur eller liknande samt en tuggleksak/tuggben kan vara bra att ta med för att hjälpa hunden att slappna av.

Vi kommer att vistas utomhus under kursen så kläder anpassat efter rådande väderlek behövs. 

Kallelse/Faktura

Du får en kallelse skickad till angiven e-postadress ca en-två veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. 

OBS! Kursavgiften avser antalet hundar. Har ni fler hundar med på kursen kan ni mejla denna information till malardalen@medborgarskolan.se så hjälper vi dig med anmälan så att kursavgiften blir korrekt.

Tips på vidareutveckling

Prata gärna med kursledaren eller titta efter fler hundkurser på www.medborgarskolan.se

Bra att veta

Meddela namn, ras och ålder på hunden vid anmälan.
Är ni flera i familjen som vill delta vill vi att en person är hundförare/gång. Resterande ska vara åhörare och ska också anmälas i förväg till oss på Medborgarskolan. Skriv fullständig personnummer på åhöraren i meddelandefältet vid anmälan.

På offentlig plats ska hundarna hållas kopplade med kortare koppel. Ej tillåtet att använda flexi-koppel och helstryp vid kurstillfällena.

För att du och din hund ska få bästa förutsättningarna under träningspasset kan det vara bra om hundarna inte hälsar på varandra innan eller under kurstillfället. Detta är dock upp till er som hundägare, fråga varandra först. 

Blir hunden sjuk eller om tiken befinner sig i löp är matte eller husse välkomna på kursen utan hund. 

Vi förbehåller oss rätten att förändra datum och tider vid tex. sjukdom.

Alla hundar som går kurs hos oss på Medborgarskolan måste vara friska och vaccinerade enligt gällande regler (SKK:s regler för vaccin). Vaccinationen måste vara fullgjort utifrån hundens ålder.

Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.

Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Visste du att?

Medborgarskolan Mälardalen är miljödiplomerade sedan 2016. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell. 

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

 

 

Ort

Medborgarskolan Uppsala (Bergsbrunnagatan)

Bergsbrunnagatan 20, Uppsala

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 695 kr

Summa: 1 695 kr

Relaterade artiklar

Djur och natur

Stärkt relation mellan ägare och hund

Han är på god väg – från ängslig till trygg. En smart, reserverad kille som älskar sin familj.  - Men Torsten har fortfarande sina utmaningar. Det är mycket h...

6 november 2023
Läs vidare om "Stärkt relation mellan ägare och hund"
Djur och natur

Ta med hunden på sjön

Att ta med sig hunden på sjön är trevligt. Det finns dock några saker du bör tänka på, innan du låter din fyrbenta vän gå ombord!

18 april 2023
Läs vidare om "Ta med hunden på sjön"

Utforska ämnesområde