Lekfullhet och klassiskt drama
När Medborgarskolans teatergrupp satte upp sin omarbetade version av Shakespeares drama ”En midsommarnattsdröm” fanns ett 40-tal förväntansfulla föräldrar i pub...
Improvisationsteater, även kallat impro, är teater utan manus där skådespelarna improviserar i stunden. Alla kan lära sig improvisera! Det handlar inte om att vara ett geni med övernaturlig förmåga att komma på roliga idéer, det handlar snarare om att släppa på sina spärrar och bejaka den ström av kreativitet alla har inom sig.
Under kursen kommer fokus vara att träna upp din spontanitet och att säga ja till dina impulser. Vi kommer skapa en trygg atmosfär, utan prestationsångest, där vi hyllar misstag. Vi kommer att jobba med olika lekar och övningar locka fram lekfullhet och fantasi. Vi kommer också träna på att se och bejaka varandras idéer, och bygga vidare på dem, för att kunna skapa något tillsammans. Målet är att du i slutet känner dig trygg i att improvisera roliga/intressanta scener tillsammans med dina medimprovisatörer.
När kursen är avslutad kommer du förhoppningsvis också känna de positiva effekter som många impro-utövare vittnar om: förstärkt självkänsla, kreativitet, öppenhet, kroppsspråk och samarbetsförmåga. Genom att aktivt öva sin spontanitet på ett lekfullt sätt är det lättare att ta med sig det in i både vardags-och jobbsituationer.
Kursen hålls i Medborgarskolans stora, ljusa spegelsal på Ekeby Bruk 2N. Kursen går en gång i veckan i sju veckor á 2 h 15 min (3 studietimmar) per tillfälle.
Eventuella uppehåll görs upp i gruppen gemensamt under första kurstillfället.
Inga förkunskaper krävs på den här kursen, alla är välkomna!
Simon Rosén är utbildad dramapedagog och har sedan liten sysslat med bland annat barnteater och improvisation. Simon är ideellt engagerad i bland annat miljöorganisationer. På kursen kommer Simon att bjuda på sig själv och locka fram din inre kreativitet.
Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.
Till kursen behövs inget kursmaterial. Tänk på att bära bekväma kläder så att du kan röra dig fritt.
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart. Vill du delbetala kursen? Här kan du läsa mer om hur du gör för att delbetala.
Medborgarskolan i Uppsala är miljödiplomerade sedan 2016. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.
Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.
Deltagaravgift: 1 895 kr
Summa: 1 895 kr