Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Ort
Örebro
Startdatum
6 Feb 2020
Tid
13:00-15:15
Dagar
Torsdagar
Antal tillfällen
6 st
Ledare
Anders Forsell
Nummer
41612
Pris
2 500 kr

Om arrangemanget

Lär dig programmet som används av professionella formgivare och lär dig grunderna i grafisk produktion.

Innehåll
Du lär dig skapa annonser, affischer, flygblad och foldrar eller andra längre dokument med flera sidor. Vi går igenom grunderna i formgivning och vad du bör tänka på när du skickar ditt material till tryckning. Du får också lära dig typografiska grundbegrepp, länkhantering och utskrifter. Efter att du lärt dig grunderna i programmet ägnas ett flertal av tillfällena åt work shops där du kan arbeta med en eller flera produkter som du själv eller ditt företag är i behov av.

Upplägg
Kursen följer hela arbetsflödet från layout till tryckfärdig PDF. Vi arbetar med InDesign CC, men det går bra om du övar hemma med en annan version. Vi varvar teorigenomgångar med praktiskt arbete.

Vi arbetar i små grupper. Du kommer att jobba med en dator utrustad med Windows 10, internetuppkoppling och Office 2016. I datasalen finns också en projektor som visar lärarens dataskärm så att du enkelt kan följa med under kursen.

Förkunskaper
Du har arbetat med olika program i Windowsmiljö tidigare.

Kursledare
Anders Forsell, frilansfotograf med examen i bildjournalistik från Nordens fotoskola Biskops-Arnö.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Kostnaden för litteratur tillkommer. I kursen använder vi oss av boken InDesign CC Grunder med ISBN-nummer: ISBN 9789175310398. Invänta kallelse till kursen innan du köper boken.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du även 5% rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.

Tips på vidareutveckling
Medborgarskolan erbjuder ett flertal kurser som passar dig som gått denna kurs. Flera kreativa fotokurser, men även inom redigering och formgivning med Photoshop och Illustrator.

Bra att veta
I våra lokaler finns kaffeautomater. Vill du köpa kaffe eller te, ta med en 5-krona.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Ort

Medborgarskolan Örebro

Storgatan 18, Örebro

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 2 500 kr

Summa: 2 500 kr

Utforska ett ämnesområde