Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Kurs

Indisk matlagning - Sydindisk matlagningskurs

Ort
Stockholm
Startdatum
17 Okt 2019
Tid
17:30-21:45
Dag
Torsdag
Antal tillfällen
1 st
Nummer
36745
Pris
1 295 kr

Om arrangemanget

Lär dig laga genuina rätter från södra Indien tillsammans med matlagningsgurun Sanjoo Matlhotra.

Vägen till Indiens mångbottnade själ går bäst via magen: genom maten kan du upptäcka landets färgstarka kultur. Maten man äter kan avslöja ditt ursprung, din status i samhället och vilken religion man tillber. Det frodiga Indien är det perfekta avstampet för en sådan upptäcktsfärd; genom risodlingarna i Kerala Backwaters, de böljande kullarna av tebuskar i Munnar och de gigantiska matsalarna i det heliga Tirupati. Du får en unik chans att lära dig laga genuina indiska rätter!

Innehåll
Vi inleder kvällen med Sanjoos kryddskola och menypresentation och lär oss om skillnaden mellan nord- och sydindisk mattradition. Därefter får du laga 7-10 olika genuina rätter som sällan eller aldrig serveras på indiska restauranger i Sverige. Ikväll sydindisk matlagning.

Upplägg.
Den indiske matlagningsgurun Sanjoo Malhotra bjuder generöst på expertkunskaper från sitt forna hemland. Indisk mat är en lysande blandning av smaker, färger, kryddor, näringsbalans, doft, smak och visuella intryck. Deltagarna arbetar i mindre grupper och får olika uppgifter enligt recept. Vi avslutar med att njuta av en gemensam måltid, därefter hjälper alla till att duka av och diska det sista av kärl och porslin.

Förkunskaper
Alla nyfikna är välkomna.

Kursledare
Sanjoo Malhotra, indisk matlagningsguru och eventmakare bjuder generöst på expertkunskaper från sitt forna hemland. Sanjoo håller i många kurser och event med olika teman både i Sverige och i Indien.

Kursmaterial
Recept som du använder på kursen. Kostnad för råvaror, material och recept ingår i avgiften.

Utvecklingsmöjligheter
Det finns fler indiska matkurser med Sanjoo, men även gott om andra matlagningskurser. Se vårt kursprogram på hemsidan och hitta det som passar dig.

Bra att veta
Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln. Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

Ort

Medborgarskolans Hus

Hagagatan 23 A, Stockholm

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 295 kr

Summa: 1 295 kr

Utforska ett ämnesområde