Ort
Karlstad
Startdatum
23 Jan 2024
Tid
18:30-20:30
Dag
Tisdag
Nummer
76309
Pris
0 kr

Om arrangemanget

Välkommen till en informationskväll av vår kursledare Hans Olsson med många års erfarenhet inom släktforskning. Är du nyfiken på hur du släktforskar så är denna kväll en bra början för dig.

BÖRJA SLÄKTFORSKA 

Att släktforska är att resa i tiden. Du får möta människor som levde i gångna sekler och lära känna platser och miljöer som för länge sedan försvunnit. Ditt färdmedel är kyrkböcker och andra historiska handlingar, numera lätt tillgängliga för alla.

Det blir en resa, inte i kungarnas eller krigens historia, utan en upptäcktsresa i din egen historia. Vem vet var du hamnar - kanske i torpstugor eller palats, kanske i prästgårdar eller cirkustält. Följ med på en resa!

Informationskvällen om släktforskning vänder sig till dig som är nyfiken på att släktforska och är osäker på hur du ska komma igång. Kvällen kommer ge dig sakkunnig ledning grundläggande kunskaper i hur du börjar släktforska, vilka böcker du har nytta av och vilka arkiv som innehåller de uppgifter du söker. Under kvällen deltar Håkan Kamp samt Carina Söderqvist som informerar om sina erfarenheter som tidigare kursdeltagare och deltagare i släktforskning. 

Om kursledaren:

Hans Olsson har varit en uppskattad kursledare hos Medborgarskolan sedan 2003 och då totalt haft ett 100-tal grundkurser i släktforskning. Han har varit medlem i Värmlands Släktforskarförening sedan 1999 och där varit styrelsemedlem och även ordförande i ett antal år. Han ansvarade för Släktforskardagarna i Karlstad 2014. Numera är han styrelseledamot i Sveriges Släktforskarförbund, där han bland annat är ansvarig för utbildning av blivande kursledare.

 

Ort

Medborgarskolan Karlstad Fanfaren

Gustaf Anders Gata 7B, Karlstad

Visa på karta

Relaterade artiklar

Ekonomi och samhälle

Gipsy Queen värnar om det romska kulturarvet

Genom släktforskningen ville de få svar och inblick i sitt romska arv. Men deras historia fanns ingenstans att läsa. Claudia Nordin är en av initiativtagarna ti...

9 november 2020
Läs vidare om "Gipsy Queen värnar om det romska kulturarvet"
Ekonomi och samhälle

Studiecirkel med fokus på släktforskning

Britt-Inger Nilsson har sedan länge haft ett stort intresse för släktforskning. Idag hjälper hon andra, via studiecirklar, att få reda på mer om sin släkt och a...

6 april 2020
Läs vidare om "Studiecirkel med fokus på släktforskning"
Ekonomi och samhälle

Släktforska med dna

Intresset för släktforskning ökar, särskilt bland yngre. Digitala arkiv och söksajter har gjort det mycket enklare att hitta sina släktningar. Men ett sätt som ...

24 april 2018
Läs vidare om "Släktforska med dna"

Utforska ämnesområde