Ort
Karlstad
Tid
18:00-21:00
Antal tillfällen
5 st
Nummer
66774
Pris
1 995 kr

Om arrangemanget

Att råka ut för motorhaveri ute på sjön är inte roligt. Det här är kursen för dig som vill få inblick i fritidsbåtens motorer och dess underhåll, så att du kan utföra förebyggande service och avhjälpa akuta driftstopp under färd.

Intresseanmälan är inte bindande. Du blir erbjuden en plats när startdatum för kursen är satt.

Innehåll

Målet med kursen är att ge dig grundläggande och ökade tekniska, teoretiska och praktiska kunskaper om båtmotorer, såväl inombordare som utombordare.

Båtmekanikerintyget ger dig kunskaper att:
- utföra förebyggande underhåll och service på din båtmotor.
- kunna åtgärda fel och avhjälpa akuta driftstopp under färd så att du för egen maskin kan ta dig till hamn och undvika onödig sjöräddningsinsats.

Upplägg
Teori blandas med visning av motorer, vid möjlighet praktiska övningar under fem kvällar. Efter avslutad kurs anordnas examination. Intyget utfärdas enligt de normer och kriterier som NFB (Nämnden för Båtliv) har fastställt. Examinationen sker på en separat träff efter sista kurstillfället.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Kursboken som används heter Handbok för Båtmekaniker. Kurliteratur tillhandhålls inte av medborgarskolan. Du kan beställa boken på följande hemsidor nedan:

http://www.sjoshopen.se/browse/?cat=1

https://bryggboden.se/sv/utbildningsmaterial/utbildningsmaterial-produkt-for-produkt/larobocker/handbok-for-batmekaniker.html

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du även 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta oss för att få rabattkoden.

När du tagit förarintyget eller kustskepparintyget och dessutom är medlem i en båtklubb så får du rabatt på försäkringspremien hos Svenska Sjö. Kontakta Svenska Sjö för att tillgodogöra dig rabatten.

Tips på vidareutveckling
Vi erbjuder många andra kurser inom området navigation och sjöliv. Eller varför inte prova på något helt annat och gå en språkkurs? Botanisera vidare på hemsidan i vårt breda utbud.

Bra att veta

Kostnad för examinationen tillkommer med 500 kr.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Ort

KSS Klubbhus

Kanikenäset 31, Karlstad

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 995 kr

Summa: 1 995 kr

Utforska ämnesområde