Kurs

Intresseanmälan - Grannsamverkan årets by i Vilhelmina 2023

Ort
Vilhelmina
Tid
18:00-21:00
Antal tillfällen
3 st
Nummer
36330
Pris
0 kr

Om arrangemanget

Grannsamverkan mot inbrott brand och hjärtstopp. Intresserade byar - välkomna att anmäla erat intresse!

GRANNSAMVERKAN Vilhelmina

Få ny kunskap, nya tips, praktiska övningar och bättre sammanhållning i grannskapet! Hjälp varandra i olika situationer. Lär dig vad man kan/får göra vid misstanke om t ex brott. Bli uppmärksam på okända bilar och om saker flyttats eller placerats framför ett hus. Hjälps åt - reagera och agera! Förhindra inbrott, stöld, brand och lär dig rädda liv!

Upplägg

Utbildning i Grannsamverkan bygger på tre tillfällen, vanligtvis vardagskvällar.
I utbildningen ingår HLR och hjärtstartare, 1:a hjälpen, hur man förebygger brand och inbrottsförebyggande grannsamverkan.

Medverkande i Grannsamverkan:
Vi erbjuder er by en kostnadsfri utbildning inom Grannsamverkan i samarbete;
Räddningstjänsten Vilhelmina, Polisen och Medborgarskolan.
Byaföreningen står för att kalla samma de boende i området, hålla med lämplig lokal och fikaservering i samband med sammankomsterna.

Bakgrund
Det kan ta lång tid, ibland mycket lång tid, innan räddningstjänst, polis eller ambulans når fram efter ett larm i glesbygd.
Vi vill att ni ska vara förberedda om det ofattbara händer!

Syfte
Syftet med Grannsamverkan är att utbilda, förebygga brand och brott, och minimera tiden mellan larm till SOS och hjälp till den behövande, i väntan på att de professionella hjälparna når fram.

Mål
Vår förhoppning är att ni tillsammans vill utbilda er i livräddande och förebyggande åtgärder.
Samtidigt stärker ni gemenskapen och sammanhållningen i grannskapet. Erfarenheter från byar som arbetar med inbrottsförebyggande grannsamverkan är att de sällan drabbas av inbrott.

Våra samarbetspartners arbetar förebyggande men begränsade resurser gör att vi kan erbjuda en utbildning per kommun och år. Därför ber vi er att göra en intresseanmälan. Vid flera intresserade byar har de med längst utryckningstid förtur. Välkommen med er intresseanmälan!

 

Ort

Folkets hus Vilhelmina

Tingsgatan 8, Vilhelmina

Visa på karta

Relaterade artiklar

Utforska ämnesområde