Ort
Uppsala
Startdatum
7 Feb 2024
Tid
17:00-18:30
Dag
Onsdag
Antal tillfällen
1 st
Ledare
Lars Emerius
Nummer
76360
Pris
0 kr

Om arrangemanget

Kom och få en introduktion till fotografering. Vi ger dig som nybliven fotograf en genomgång,för att du snabbt ska bli en bättre fotograf och road av fotografering.

Innehåll

Välkommen på denna introduktionskurs i foto anpassat till dig, med fotokursmoment så att du kommer vidare oavsett om du fotograferar med mobil- eller systemkamera. Du får kunskaper i bildkomposition och hur du lyfter fram huvudmotivet. Sedan får du veta hur du väljer lämpligt ljus att fota i, kanske genom att flytta motiv, fotograf eller båda. Vi visar dig också hur du börjar med bildredigering, för att lyfta dina bilder ytterligare ett par steg.

När du lärt dig grunderna behöver du inte gå en grundkurs på en gång, men vi tror att dina krav på bra bilder på vänner, familj, semester, natur, arkitektur, porträtt m.m. gör att vi ses snart igen. 

Upplägg

Denna introduktionskurs ger dig snabba användbara tips.  

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs för att delta på denna kurs.

Kursledare

Lars Emerius har mångårig erfarenhet av att kombinera pedagogik, foto och ledarskap genom sina tidigare yrken som officer och ingenjör. I denna kurs kommer han att kombinera kursmaterial från tidigare kurser i ett nytt innehåll som fungerar bra att genomföra på distans och i dialog, trots nätavstånd med dig som fotograf.

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial

Du behöver inget mer material än det du önskar fotografera med. Systemkamera eller mobilkamera, principerna är detsamma gällande bildkomposition.

Kallelse/Faktura

Du får en kallelse skickad till angiven e-postadress ca en-två veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. 

Bra att veta

  • Vi bjuder på kaffe och te i våra lokaler.
  • Tillgång till mikro och kylskåp finns.
  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Visste du att?

Medborgarskolan Mälardalen är miljödiplomerade sedan 2016. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell. 

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

 

Ort

Medborgarskolan Uppsala (Bergsbrunnagatan)

Bergsbrunnagatan 20, Uppsala

Visa på karta

Utforska ämnesområde