Ort
Stockholm
Startdatum
11 Nov 2023
Tid
11:00-14:15
Dag
Lördag
Antal tillfällen
1 st
Ledare
Elena Urtoller
Nummer
53163
Pris
495 kr

Om arrangemanget

Italiensk äggpasta för barn 9-13 år

Innehåll

Under dagen kommer barnen att göra pastadegen och sedan använda pastamaskinen för att arbeta fram olika former på pastan. Vi gör pastafyllning från grunden. Många av de ingredienser som vi använder är ekologiska och säsongsanpassade. Tillsatser och konserveringsmedel är inte välkomna. Här lagas färsk pasta med barn. De flesta gillar att laga mat. Framför allt om det blir gott och man har tid på sig. Kom och upplev en trevlig stund i köket. Ni kommer att lära er att göra äkta italienskpasta med tillhörande sås som ni lagar från grunden. Resultatet blir en härlig äkta italiensk lunch tillsammans.

Upplägg

Vi arbetar vid olika stationer så att deltagarna får pröva på att göra pasta i olika format. När vi är klara dukar vi fram det som lagats och vi njuter av en härlig äkta italiensk lunch tillsammans. Vi kommer att äta vid 13 , det kan därför vara bra om ni äter något innan kursstart.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs. Alla är välkomna!

Kursledare

Elena Urtoller är en mycket duktig kock och har haft egen restaurang i Bologna i Italien. Elena kommer från Italien och regionen Emilia Romagna och har tillverkat äkta italiensk äggpasta nästan hela sitt liv. Det Elena inte vet om pasta är inte värt att veta. Elena är språklärare i Italienska vilket gör att man utan problem kan öva på sin Italienska medan man lär sig laga pasta. Vid sidan av sitt vanliga arbete har Elena under de senaste åren arbetat mycket med matlagningskurser och är väldigt uppskattad som ledare. Hon lär både ut matlagning och matkultur och historia.

Kursmaterial

Kostnad för råvaror, recept och material ingår i avgiften. Priset 395 kronor ett barn.Det är viktigt att ni meddelar eventuella allergier senast 4 dagar innan kursen.

Utvecklingsmöjligheter

Medborgarskolan har många andra spännande matkurser att välja mellan. Läs mer på vår hemsida.

 

Bra att veta

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6% rabatt på Bokus och 10% rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

 

Ort

Medborgarskolan

Hagagatan 23 A, Stockholm

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 495 kr

Summa: 495 kr

Utforska ämnesområde