Ort
Karlstad
Startdatum
26 Okt 2023
Tid
17:30-19:00
Dagar
Torsdagar
Antal tillfällen
10 st
Ledare
Daniela Mariotti
Nummer
70543
Pris
1 600 kr

Om arrangemanget

Kursen passar dig som har läst i italienska under flera terminer och vill snabbare vill utveckla ditt ordförråd och din meningsuppbyggnad

Innehåll

Genom att läsa böcker på italienska utvecklar du ditt ordförråd och lär dig uttrycka dig på ett helt nytt sätt. Du läser i boken hemma under ett par veckors tid och när vi sedan träffas tillsammans samtalar vi om boken ur olika perspektiv. Du kommer att få stöd och förklaring till språket och grammatiken , men också en djupare förståelse för kulturen som också påverkar sättet vi skriver och talar.

Denna kurs är lite utöver det vanliga. Häng på och ta stora steg i det italienska språket!

Upplägg

Gruppundervisning varannan vecka under 10 veckor. Eventuella lov och uppehåll diskuteras i gruppen efter start.

Förkunskaper

Du är klar med den grundläggande grammatiken men det finns mer att fördjupa dig i. Du förstår det mesta av t ex radio- eller tv-program men vill kunna uttrycka dig mer ledigt och nyanserat. Du kan med lätthet samtala om bekanta ämnen och situationer. En viss del repetition förekommer i kursen men fokus ligger på att du ska utveckla ditt språk.

Känner du dig osäker på din nivå så kan du göra vårt språktest på www.medborgarskolan.se/spraktest

Kursledare

Daniela Mariotti föddes i Toscana, men växte upp i Liguriaregionen i Italien. Efter att ha bott i USA med sin familj i några år upptäckte hon att många människor har ett stort intresse för det Italienska språket och dess kultur och började då att undervisa. Till Värmland kom hon för 15 år sedan och undervisar nu i det Italienska språket och köket hos oss på Medborgarskolan. Med sin karisma och passion för livet inspirerar och motiverar Daniela sina deltagare till det nya språket. 

Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial

Material tas fram efter hand i samråd mellan deltagare och ledare. Eventuellt tillkommer det en extra kostnad för bok, men det mesta av materialet kommer du få av din ledare. Du behöver inte ha med något material när du kommer till kursen.

Anmälan och kallelse

Anmäl dig genom att klicka på "Anmäl dig här". Som deltagare under 18 år måste målsman stå som annan betalare vid anmälan.

Glöm inte att uppge mobilnummer och mejladress vid anmälan för att inte missa viktig information angående kursen.

Vid fullbokad kurs och många reservanmälda kan det hända att vi startar upp fler kurser, ange därför gärna om det är någon dag eller tid som passar bra för dig vid anmälan.
Vi reserverar oss för att kursen kan komma att byta dag eller tid eller ställas in pga för få anmälda.
Ju tidigare du anmäler dig desto större chans att kursen kommer till start.

Om kursen skulle ha för få anmälda meddelar vi dig 1-2 veckor innan kursstart. Vi reserverar oss för eventuell framflyttad kursstart, ändrad dag och/eller tid. Vi kontaktar dig alltid innan förändring och du har då rätt att avboka din plats kostnadsfritt.

Kallelse till kursen skickas till dig via mejl ca en vecka innan kursstartdatum som en bekräftelse på kursstart. I kallelsen följer även information om kursmaterial och eventuella entrékoder.

Det går utmärkt att delbetala kursen - ange detta vid anmälan.

Bra att veta

Efter avslutad kurs kan du får tips av din kursledare om hur du kan fördjupa dina kunskaper.

Vill du anordna en kurs/studiecirkel själv med några vänner, t ex inom språk? Hör av er till oss så kan vi stötta er på olika sätt; med lokal, material osv.

Hos oss på Medborgarskolan är alla deltagare och ledare försäkrade under aktiviteten/kursen samt till och från aktiviteten/kursen. Försäkringen omfattar ej egendom eller djur.

Vill du delbetala skriv, önskar delbetala i meddelande rutan.

Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.

Välkommen till oss

Våra lokaler ligger centralt i Karlstad i området Fanfaren. Gustaf Anders gata 7b, 4 tr

Avstånd till lokal- och regionalbussar: Busstation 800 m, tågstation 1,2 km.

(Närmsta busshållplats är Karolinen.)

Parkeringar finns runt omkring våra lokaler och betalas via Easypark eller Apcoa Flow.

Kök finns med mikrovågsugn, kyl och frys. Vi bjuder på kaffe eller te.

Vår lokal på Fanfaren är tillgänglighetsanpassad med hiss och toaletter.

Ort

Medborgarskolan Karlstad Fanfaren

Gustaf Anders Gata 7B, Karlstad

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 600 kr

Summa: 1 600 kr

Utforska ämnesområde