Europa på en tallrik med Gaja!
Gaja Dudkiewicz är utbildad gastronom och kursledare inom mat & dryck på Medborgarskolan i Stockholm. Under hösten 2023 lanserar hon en ny spännande kursserie s...
Innehåll
Vi tittar närmare på det italienska köket och lär oss hemligheterna i det som är genuint italienskt. Deltagarna arbetar i grupper och lagar tillsammans en buffé av olika rätter med vegetariska råvaror. Hemlagad pasta, (tagliatelle, gnocchi, ravioli), pizza och focaccia är alltid mycket uppskattat. Efteråt äter vi tillsammans, utvärderar rätterna och diskuterar recept.
För vem
Kursen vänder sig till dig som är vegetarian eller intresserad av vegetarisk matlagning. Inga förkunskaper som krävs.
Kursledare
Patrick Risotto Botlero är en professionellt verksam kock med både svenskt och amerikanskt medborgarskap. Han har skrivit boken Den Stora Risottoresan som är utsedd till topp 3 av Italienska kokböcker i världen. Efter att han utbildade sig till kock på Stockholms hotell- och restaurangskola bestämde han sig för att åka ner till Italien och fördjupa sin kunskap av det Italienska köket där han på egen hand lärde sig genom praktik på olika ställen. På fritiden reser han till Toscana eller Sicilien och hjälper till med odlingen samt skörden av ris, nötter, oliver och druvor.
Våra kursledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett engagerande sätt. Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans grundläggande cirkelledarutbildning och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.
Kursmaterial
Kostnad för råvaror tillkommer, ca 200 kr/person, som betalas till kursledaren vid kurstillfället. Ta med förkläde, diskhandduk och burkar/matlådor. Du får utskrivet recept vid kurstillfället.
Bra att veta
Du får en kallelse till kursen ca 1-2 veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.
Som deltagare i Medborgarskolans kurser har du möjlighet att utnyttja vissa förmåner, läs mer på www.medborgarskolan.se/formaner
Vill du delbetala? Läs mer om hur du gör under rubriken ”Kursavgift och betalning” på www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/allmanna-villkor
Deltagaravgift: 645 kr
Summa: 645 kr
Gaja Dudkiewicz är utbildad gastronom och kursledare inom mat & dryck på Medborgarskolan i Stockholm. Under hösten 2023 lanserar hon en ny spännande kursserie s...