Ort
Trollhättan
Startdatum
26 Nov 2023
Tid
15:30-20:30
Dag
Söndag
Antal tillfällen
1 st
Ledare
Risotto Botlero
Nummer
36242
Pris
645 kr

Om arrangemanget

Många känner det italienska köket genom pastan och pizzan. Det finns naturligtvis så mycket mer. Genuina råvaror, olivolja, färska kryddor och vin är några ingredienser du kommer använda för att tillaga dina italienska middagar.

Innehåll
Vi tittar närmare på det italienska köket och lär oss hemligheterna i det som är genuint italienskt. Deltagarna arbetar i grupper och lagar tillsammans en buffé av olika rätter med vegetariska råvaror. Hemlagad pasta, (tagliatelle, gnocchi, ravioli), pizza och focaccia är alltid mycket uppskattat. Efteråt äter vi tillsammans, utvärderar rätterna och diskuterar recept.

För vem
Kursen vänder sig till dig som är vegetarian eller intresserad av vegetarisk matlagning. Inga förkunskaper som krävs.

Kursledare
Patrick Risotto Botlero är en professionellt verksam kock med både svenskt och amerikanskt medborgarskap. Han har skrivit boken Den Stora Risottoresan som är utsedd till topp 3 av Italienska kokböcker i världen. Efter att han utbildade sig till kock på Stockholms hotell- och restaurangskola bestämde han sig för att åka ner till Italien och fördjupa sin kunskap av det Italienska köket där han på egen hand lärde sig genom praktik på olika ställen. På fritiden reser han till Toscana eller Sicilien och hjälper till med odlingen samt skörden av ris, nötter, oliver och druvor.

Våra kursledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett engagerande sätt. Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans grundläggande cirkelledarutbildning och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Kursmaterial
Kostnad för råvaror tillkommer, ca 200 kr/person, som betalas till kursledaren vid kurstillfället. Ta med förkläde, diskhandduk och burkar/matlådor. Du får utskrivet recept vid kurstillfället.

Bra att veta
Du får en kallelse till kursen ca 1-2 veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Som deltagare i Medborgarskolans kurser har du möjlighet att utnyttja vissa förmåner, läs mer på www.medborgarskolan.se/formaner

Vill du delbetala? Läs mer om hur du gör under rubriken ”Kursavgift och betalning” på www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/allmanna-villkor

Ort

Medborgarskolan Trollhättan

Storgatan 21, Trollhättan

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 645 kr

Summa: 645 kr

Relaterade artiklar

Mat och dryck

Europa på en tallrik med Gaja!

Gaja Dudkiewicz är utbildad gastronom och kursledare inom mat & dryck på Medborgarskolan i Stockholm. Under hösten 2023 lanserar hon en ny spännande kursserie s...

24 augusti 2023
Läs vidare om "Europa på en tallrik med Gaja!"

Utforska ämnesområde