Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Ort
Örebro
Startdatum
21 Aug 2018
Tid
18:15-20:30
Dagar
Tisdagar
Antal tillfällen
7 st
Ledare
Bength Eriksson
Arrangemangsnummer
24347
Pris
4 550 kr

Om arrangemanget

Komplett utbildning där du får den teoretiska kompetensen och praktiska träningen du behöver för att klara av slutproven i kursen. Kunskaper om viltet, jakten och vapnet ger dig de bästa förutsättningar för att bli en ansvarsfull jägare.

Innehåll
Jägarskolan ger dig de grundkunskaper som behövs inför slutproven i Jägarexamen, som är obligatorisk för nya jägare. Många markägare och flertalet jaktlag ställer dessutom krav på sina arrendatorer och medlemmar att de har examen för att få jaga i markerna. Kursen leder fram till Jägarexamen.

Upplägg
Kursen hålls en gång i veckan. Tillfälle 6 är det övning på skjutbana samt teoretiskt prov. Tillfälle 7 är det slutprov på skjutbana.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Bength Eriksson är en erfaren jägare och van att vara i skog och mark. Bength är mycket kunnig inom området med lång erfarenhet och även en god pedagog.
Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Kostnad för kurslitteratur och praktiska moment tillkommer.
Du beställer själv boken: Din väg till Jägarexamen - ISBN 978-91-574-8153-5. Du kan köpa boken hos välsorterade återförsäljare, både i butik och online. Ta med boken till första tillfället.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.

Bra att veta
Kursen ger behörighet för Jägarexamen. Kostnad för det praktiska (provavgifter, ammunition, banavgifter & skytteinstruktör) ca 1200 kr betalas direkt till ledaren på plats.
Vi reserverar oss för prisändringar.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Ort

Medborgarskolan Örebro

Storgatan 18, Örebro

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 4 550 kr

Summa: 4 550 kr

Utforska ett ämnesområde