Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Ort
Örnsköldsvik
Startdatum
22 Okt 2019
Tid
18:00-21:00
Dagar
Tisdagar
Antal tillfällen
10 st
Ledare
Andreas Fjällström
Nummer
67831
Pris
2 750 kr

Få platser kvar

Om arrangemanget

Kursen går varannan tisdag
Välutbildade jägare är ett villkor för att jakten ska respekteras i samhället. Kunskap om viltet är en förutsättning för att kunna jaga. Ju mer du kan om en art desto mer intressant och spännande blir det. Att kunna avgöra om ett klövtryck kommer från rådjur eller dovhjort, om den flygande fågeln är en vigg eller knipa. Ta jägarexamen och upptäck samtidigt mer om naturen! Du lär dig allt du behöver veta om jakt, vapenlagar och ekologi.

Innehåll
Kursen omfattar både grundkurs och högviltvård och leder fram till fullständig jägarexamen. Efter genomgången kurs får du avlägga prov för jägarexamen. Komplett utbildning där du får den teoretiska kompetensen och praktiska träningen du behöver för att ta jägarexamen. Kunskaper om viltet, jakten och vapnet ger dig de bästa förutsättningar för att bli en ansvarsfull jägare.

Upplägg
Kursen omfattar 3 x 45 min per tillfälle, vi träffas varannan vecka , 10 gånger. . Därefter är det examensprov
och vapenvård, skjutprov och uppskjutning. ca 14 lektioner

Förkunskaper
Förkunskaper i jakt eller skytte är inte nödvändiga, men kan underlätta vid de praktiska övningarna.

Kursledare
Andreas Fjällström
Jag är 32 år. Född och uppvuxen i Västergötland men sedan 3 år bor jag här i Örnsköldsvik. För mig är en av dom största fördelarna med Örnsköldsvik den vackra naturen. Så ofta jag kan är jag ute och jagar eller fiskar. Jaktsäsongen inleder jag med kråkjakt den 16 juli och säsongen slutar den 15 juni med råbocksjakt. Höjdpunkten för mig är toppfågeljakten. Det är något visst med att skida ut över en orörd myr en kall och klar dag. Alldeles oavsett jaktlyckan är det svårt att inte komma hem lycklig efter en sådan tur.


Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling

Kursmaterial
Utöver kursavgiften tillkommer kostnader för litteratur Din väg till jägarexamen ca 470:-, examensprov ca 300 kr och skjutprovet: 1500 - 2000:-
Kursboken Din väg till jägarexamen köper du själv på nätet hos www.bokus.com

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5% rabatt hos www.bokus.com samt hos Akademibokhandeln. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Ange rabattkod medbo18 vid beställning hos Bokus, eller ta med din kallelse/faktura till Akademibokhandeln för att få tillgång till rabatten.

Bra att veta
Kursavgifter faktureras av Medborgarskolan, skyttet betalar du själv till skytteklubben.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala. Aviavgift om 50 kr/avi from avi nr två tillkommer vid delbetalning.

Ort

Medborgarskolan Örnsköldsvik

Viktoriaesplanden 8 B, Örnsköldsvik

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 2 750 kr

Summa: 2 750 kr

Utforska ett ämnesområde