Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Ort
Uppsala
Startdatum
13 Feb 2020
Tid
18:00-21:00
Dagar
Torsdagar
Antal tillfällen
10 st
Ledare
Tomas Lennholm
Nummer
56380
Pris
2 995 kr

Om arrangemanget

Komplett teoretisk kurs som ger dig den teoretiska kompetensen du behöver för att så småningom skriva examination i Jägarexamen.

INNEHÅLL
Detta är en teoretisk kurs där du får kunskaper om viltet, jakten och vapnet som ger dig de bästa förutsättningar för att bli en ansvarsfull jägare.

UPPLÄGG
För att ta komplett Jägarexamen krävs teori, examination, praktisk övning, skjutprov och eventuellt omprov.
Teori - genomförs i denna kurs på Medborgarskolan under ledning av kursledare.
Examination - erbjuds efter avslutat kurs. Ingår ej. Se pris och detaljerad info nedan.
Praktisk övning/träningsskytte och prov - sker på skjutbana och ingår ej i denna kurs. Vi hjälper gärna till att förmedla kontakt med skjutbanan för bokningar men du som deltagare ansvara själv för den delen. Se pris och detaljerad info nedan.

Eventuella uppehåll görs i samråd med gruppen.

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper krävs.

KURSLEDARE
Tomas Lennholm är en erfaren kursledare som under flera år har lett kurser i Jägarexamen på Medborgarskolan. Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

KURSMATERIAL
Kursmaterialet vi använder är Jägareförbundets "Jägarskolan – ett komplett bokpaket". Den kostar 795 kr + frakt, beställ den på www.jagareforbundet.se.

EXAMINATION
Examination anordnas direkt efter avslutad kurs. Teoriprovet kostar 250kr och betalas direkt till förhörsförrättaren. Ta med godkänd legitimation samt ett foto (likt ett passfoto för Jägarbeviset) till teoriprovet.

PRAKTISK ÖVNING/TRÄNINGSSKYTTE OCH PROV
Denna del av kursen ombesörjs ej av Medborgarskolan. Vi förmedlar gärna kontakten till skjutbanan och din kursledare svarar givetvis på frågor kring detta under kursens gång. Övning/träningsskytte sker under två tillfällen och kostar ca 400-500 kr totalt.
Kostnader för lerduvor och ammunition tillkommer och betalas kontant till instruktör/provledare på plats.
Vapen (för övning och prov) finns att låna på skjutbanan. Praktikdelen innehåller säker vapenhantering, avståndsbedömning, hagel och kulskytte.

Priser (med reservation för ändringar)
Precision och säker vapenhantering 200kr.
Praktiskt hagelgevärsprov 400 kr (Omprov 100 kr).
Praktiskt grundprov kulgevär 200 kr (Omprov 100 kr).
Praktiskt högviltprov/kulgevär 200kr. Denna del förmedlas ej via Medborgarskolan. Du får på eget initiativ ta kontakt med skjutbana för att genomföra provet. Provet kan göras efter det att man klarat precision och säker vapenhantering, praktiska grund- och hagelgevärsprov. Görs tidigast efter mitten av april.
Behöver du göra omprov? Då bokar du det själv på plats direkt med provledaren.

KURSLOKAL
Kurslokalerna ligger på Hamnesplanaden 1, Uppsala.

KALLELSE/FAKTURA
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.

Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

BRA ATT VETA
Vid kursstarten diskuterar vi igenom kursens upplägg. Viktigt att prata med kursledaren om man skulle behöva vara borta från något kurstillfälle exempelvis.

Vi bjuder på kaffe och té som finns i våra lokaler.

Genom att välja Medborgarskolan gör du ett hållbart miljöval. Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför arbetar vi systematisk med miljöförbättrande åtgärder och är sedan 2016 miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas. 
Ort

Medborgarskolan Uppsala

Hamnesplanaden 1, Uppsala

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 2 995 kr

Summa: 2 995 kr

Utforska ett ämnesområde