Ort
Spekeröd
Startdatum
27 Feb 2023
Tid
18:30-20:45
Dagar
Måndagar
Antal tillfällen
16 st
Ledare
Tommy Fors
Nummer
27802
Pris
3 495 kr

Om arrangemanget

Syftet med jägarexamen är att varje jägare ska få grundläggande kunskaper om och intresse för viltvård och jaktteknik. Det krävs kunskaper om ekologi, biologi, viltvård, säkerhetsfrågor, skjutvapen, ammunition, jaktlagstiftning och annan lagstiftning av betydelse.

För vem
Denna Jägarexamenskurs vänder sig till dig som vill ta Jägarexamen. Du behöver inte några förkunskaper.

Kursledare

Tommy Fors 0706809039

Kursmaterial
Vi använder Jägarförbundets nya kursmaterial som du beställer via hemsidan www.jagareforbundet.se,
länk till beställning av bok https://jagare.roupez.se/Start_publik/Bocker/Komplett_paket__jagarskolan?id=WJA1048(L) Beställ i god tid innan kursstart.  

Bra att veta
Kostnad för examination, skjutprov och ammunition tillkommer.

Jägarexamen i Stenungsund, hemma hos ledaren Tommy Fors.
Den som vill ha tillstånd att inneha jaktvapen ska kunna visa upp bevis på godkänt kompetensprov- Jägarexamen. Syftet med jägarexamen är att varje jägare ska få grundläggande kunskaper om och intresse för viltvård och jaktteknik. Det krävs kunskaper om ekologi, biologi, viltvård, säkerhetsfrågor, skjutvapen och ammunition, jaktlagstiftning och annan lagstiftning av betydelse. Tanken är att jakten ska bli säker, ekologiskt anpassad och att viltet ska visas hänsyn.

Du får en kallelse till kursen ca1-2veckor innan kursstart. Start datum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Som deltagare i Medborgarskolans kurser har du möjlighet att utnyttja vissa förmåner, läs mer på www.medborgarskolan.se/formaner

Vill du delbetala?
Här kan du läsa mer om hur du gör: https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/allmanna-villkor/​

Ort

Hemma hos ledaren, Tveten 112

Tveten 112, Spekeröd

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 3 495 kr

Summa: 3 495 kr

Utforska ämnesområde