Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Ort
Falun
Startdatum
11 Sep 2018
Tid
18:00-21:30
Dagar
Tisdagar
Antal tillfällen
15 st
Ledare
Bengt Larsson
Arrangemangsnummer
62339
Pris
2 995 kr

Om arrangemanget

Kursen hålls i våra lokaler i Falun. KURSEN ÄR FULLBOKA

<>Välutbildade jägare är ett villkor för att jakten ska respekteras i samhället. Kunskap om viltet är en förutsättning för att kunna jaga. Ju mer du kan om en art desto mer intressant och spännande blir det. Att kunna avgöra om ett klövtryck kommer från rådjur eller dovhjort, om den flygande fågeln är en vigg eller knipa. Ta jägarexamen och upptäck samtidigt mer om naturen! I Medborgarskolans kurs lär du dig allt du behöver veta om jakt, vapenlagar och ekologi.

Innehåll
Medborgarskolans kurs i Jägarexamen erbjuder följande:
· En fullständig jägarexamen med examination av behörig examinator
· God kunskap om jakt, vapen, lagar och ekologi
· Kunskap om viltet, inte bara de jaktbara arterna
· Kunskap om hur du hanterar situationer med rovdjur som björn, varg och lo
· Kunskap i skytte med övningsskjutning vid ett par kurstillfällen (Extra tillfällen för övningsskjutning kan erbjudas)
· God kunskap i ekologi
· Helt nytt upplägg av kursen och nya läroböcker

Upplägg
Vi varvar teori med praktik. Du bör ha läst igenom avsnitt 1 i boken innan kurs starten.
Kursen omfattar 4 x 45 min per tillfälle, vi träffas en gång i veckan, kvällstid under 12 veckor för teoridelen sedan har vi 3 träffar med olika studiebesök. Studiebesöken sker på andra ställen och andra dagar än kursdagarna. Schema för kursen kommer du att få av kursledaren.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Bengt Larsson har jagat sedan 17 års ålder. Innan han fick eget vapen jagade han med sina morbröder och fostrades i allt om jakt och natur.
Tog jägarexamen första gången 2003 och förnyade sin examen 2013. Han har varit en mycket uppskattad kursledare i jägarexamen hos Medborgarskolan i flera år. Dessutom är han examinator för jägarexamen på våra banor här i regionen med hemmabana i Svinö utanför Långshyttan men kan också ses vid Främsbackabanan.
Bengt är avdelnings- och distriktsordförande i Jägarnas Riksförbund och är även representant nationellt i förbundsstyrelsen.

Det är något speciellt med våra kursledare! De delar med sig av sin kunskap på ett inspirerande och engagerat sätt i ämnet de brinner för.
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Kostnad för kurslitteratur ingår inte i kursavgiften. Boken Din väg till jägarexamen inkl CD köper du hos www.bokus.com till rabatterat pris. Ange medbo14 vid beställningen för att tillgodogöra dig rabatten.

Bra att veta
Observera att kursen hålls i Falun!
Medborgarskolan återkommer med datum för skjutning. Kostnad för teoriprov, skjutprov och ammunition tillkommer.Vapen får du låna.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala. Aviavgift 50 kr/avi tillkommer from avi nr två vid delbetalning.

Ort

Medborgarskolan Falun

Åsgatan 27 A, Falun

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 2 995 kr

Summa: 2 995 kr

Utforska ett ämnesområde