Ort
Torsbo
Startdatum
4 Nov 2022
Tid
18:00-21:00
Dagar
Tis, Fre-Sön
Antal tillfällen
6 st
Ledare
Norman Voegelen
Nummer
29645
Pris
3 495 kr

Om arrangemanget

Vi erbjuder en intensivkurs under två veckoslut. Under denna kurs får du den teoretiska kompetensen och lite praktisk träning du behöver för att ta jägarexamen. Skjutning ingår ej, men ledaren kommer informera er om vart ni kan vända er för träning och uppskjutning. Kunskaper om viltet, jakten och vapnet ger dig de bästa förutsättningarna för att bli en ansvarsfull jägare.

 
INNEHÅLL:
Jägarexamen för rådjur, småvilt och högvilt. Kunskapen om vilt, jakten och vapnet ger dig de bästa förutsättningarna för att bli en ansvarsfull jägare. Denna kurs utgör den teoretiska delen av jägarexamen. Skjutprov gör du separat via närmaste skytteklubb. Gå gärna in på Jägareförbundets hemsida och sök fram närmaste lokala kontaktperson, som kan tipsa dig om vart du kan övningsskjuta.

UPPLÄGG:
Intensivupplägg 2 helger inkl. själva examineringen sista gången. 

1 - fredag   4/11 18:00-21:00
2 - lördag   5/11  09:00-16:00
3 - söndag  6/11  09:00-16:00
4 - tisdag    8/11 18:00-20:00, (studiekväll i Torsbo)
5 - lördag   12/11 09:00-16:00
6 - söndag  13/11 09:00-16:00 Prov skrivs 16:00 - 18:00

Efter genomförd examen tipsar vi om hur man skaffar vapenlicenser, tips om jaktmarker och inköp av vapen.

Dokumentet "jägarbeviset" kostar 500 kr. Beloppet går till naturvårdsverket där du blir registrerad.

Prislista för de olika skjutproven får ni av ledaren (Norman) under kursens gång.

FÖRKUNSKAPER:
Inga förkunskaper krävs. Bara ett intresse och viljan att studera mellan kursens gång för att till slut klara av provet.

KURSMATERIAL:
Vi använder Jägareförbundets nya kursmaterial som du själv bekostar och beställer via hemsidan www.jagareforbundet.se ca kostnad 795 kr.
Det går förstås bra att låna av en vän.

KURSLEDARE:
Norman Voegelen, professionell jägare med lång erfarenhet av jakt både i Sverige och utomlands, och mångårig kursledare vid Medborgarskolan. Norman är mycket omtyckt och efterfrågad

Norman har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Anmälan och kallelse:
Anmäl dig genom att klicka på Anmäl dig här. Som deltagare under 18 år måste målsman stå som annan betalare vid anmälan. Glöm inte att uppge mobilnummer och mejladress vid anmälan för att inte missa viktig information angående kursen.
Vi reserverar oss för att kursen kan komma att byta dag eller tid eller ställas in pga för få anmälda. Ju tidigare du anmäler dig desto större chans att kursen kommer till start.

Vi reserverar oss för eventuell framflyttad kursstart, ändrad dag och/eller tid. Vi kontaktar dig alltid innan förändring och du har då rätt att avboka din plats kostnadsfritt.

Kallelse till kursen skickas till dig via mejl ca en vecka innan kursstartdatum som en bekräftelse på kursstart.

Det går utmärkt att delbetala kursen - ange detta vid anmälan.

Bra att veta:
Efter avslutad kurs kan du får tips av din kursledare om hur du kan fördjupa dina kunskaper.

Vill du anordna en kurs/studiecirkel själv med några vänner? Hör av er till oss så kan vi stötta er på olika sätt; med lokal, material osv.

Vi har enskild undervisning i språk, läs mer på webben eller kontakta oss jonkoping@medborgarskolan.se

Ge bort kursen! Du vet väl om att vi har presentkort på kurser? https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/presentkort/

Välkommen till en av Medborgarskolans alla kurser och föreläsningar!

 

 

Pris

Deltagaravgift: 3 495 kr

Summa: 3 495 kr

Utforska ett ämnesområde