Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Ort
Kristianstad
Startdatum
28 Feb 2020
Tid
17:30-18:30
Dagar
Fredagar
Antal tillfällen
10 st
Nummer
44363
Pris
895 kr

Om arrangemanget

Jazzdansen är frukten av afrikanska kulturformers inverkan på euroamerikansk kultur. Utmärkande för dansen är användandet av bål- och benrörelser; fötterna betonar takten och armar och huvud rörs ofta i en synkoperad rytm.

INNEHÅLL

Jazzdans har ett afroamerikanskt ursprung som till en början utvecklades som sällskapsdans (swing och lindyhop). Jazzdansen utvecklades senare till en scenisk dans med teknik influerad av baletten. Idag är jazzen en internationell smältdegel som är i ständig utveckling och rörelse. Danstekniken är uttrycksfull och fysisk i sitt utförande med mycket rytm och musikalitet. 

FÖRKUNSKAPER

Inga förkunskaper krävs

LEDARE

Kristina Andovska är 20 år gammal och har dansat ända sedan hon var 12 år. Kristina har dansat på Barbacka och även gått på Cheerleading i 3 år, där hon också har tränat cheerleading lag. Kristina har tagit studenten och tagit sitt gymnasieexamen på plusgymnasiet med inriktning beteendevetenskap. Nu ska hon snart plugga på högskolan Kristianstad för att bli lärare. I övrigt tycker Kristina om att träna mycket dans, träna på gymmet, äta, shoppa, umgås med vänner och familj. 

Alla våra kursledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

BRA ATT VETA

Invänta alltid kallelse, uppehåll v 15

Rabatt hos Bokus Ta chansen och få rabatt på bland annat kurslitteratur. På https://www.bokus.com/foretag/medborgarskolan finns detaljerad information

 

Ort

Medborgarskolan Danssal Kristianstad

Magasinsgatan 2 - Ingång På Baksidan, Kristianstad

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 895 kr

Summa: 895 kr

Utforska ett ämnesområde