Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Ort
Karlstad
Startdatum
7 Sep 2019
Tid
11:15-12:15
Dagar
Lördagar
Antal tillfällen
10 st
Nummer
36630
Pris
950 kr

Om arrangemanget

Här får ungdomarna utlopp för sin rörelse- och dansglädje. Ungdomarna får träna upp sin dansteknik, exempelvis styrka, balans, hållning och mer danstekniska moment. Men även träna på musikalitet, improvisation, koordination och koncentration. Undervisningen utgår från den traditionella jazzdansen och på varje lektion är det viktigaste att vi lär oss har kul tillsammans.

Innehåll

Jazzdansövningar Variation av traditionell jazzmusik och populärmusik. Lekfulla improvisationsövningar Under kursens gång tränar vi på jazzdansteknik genom olika övningar, förflyttning genom rummet i olika tempon och lägger stort fokus på musikalitet och rytmer då det är centralt inom jazzdans.

Upplägg

Varje tillfälle är 60 minuter. Kursen har totalt 10 tillfällen. Exakta datum för uppehåll meddelas av ledaren. Kursen genomförs en gång i veckan, samma dag och tid. Alla är välkomna.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs, men du är absolut välkommen om du dansat tidigare också.

Kursledare

Jag heter Fanny Andersson och läser min sista termin vid Danspedagogprogrammet vid universitetet här i Karlstad. Jag har själv dansat sedan jag var väldigt liten och dansen har funnits vid min sida under hela min uppväxt. Att få se mina elever utvecklas är det som får mig att vilja jobba med att undervisa dans. På mina lektioner fokuserar vi på att tillsammans utforska rörelser i vår kropp och det gemensamma rummet. Vi jobbar med dans och rörelse med plats för just eget utforskande där varje elevs får plats för utveckling.

Kursmaterial

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5% rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.

Tips på vidareutveckling

Om ditt barn tycker om att dansa så erbjuder Medborgarskolan många olika danskurser i olika stilar.

Bra att veta

Vi dansar barfota eller i strumporna, tunna jazzskor är okej. Lämpliga kläder är tights/shorts, t-shirt/linne. Gruppen kommer att göra en uppvisning på slutet av terminen. Det är frivilligt att vara med på uppvisningen. På hösten sker uppvisningen i enklare form i vår danssal. Kom ombytt till kursen då lokalen saknar omklädningsrum och dusch. Lokalen saknar uppehållsrum för väntande föräldrar.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmäla att du önskar delbetala.

 

 

Ort

Medborgarskolan Karlstad Herrhagen

Vasagatan 8, Karlstad

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 950 kr

Summa: 950 kr

Utforska ett ämnesområde