Ort
Lund
Startdatum
5 Sep 2024
Tid
19:15-20:45
Dagar
Torsdagar
Antal tillfällen
10 st
Ledare
Anette Persson
Nummer
69431
Pris
1 495 kr

Om arrangemanget

Luigis - warm up technique - är ett träningsprogram som främjar kroppsinriktning, balans, kärnstyrka och inre känsla. Den används också för rehabilitering. Denna metod blev världens första standardteknik för undervisning i jazz och musikal/show dans.

Eugene Louis Faccuito, mer känd som Luigi, var en amerikansk jazzdansare, koreograf, lärare och innovatör som skapade jazzövningstekniken.

-Luigi utvecklade tekniken som består av en serie balettbaserade övningar för hans rehabilitering efter att ha fått förlamande skador i en bilolycka vid tjugo års ålder. Han kunde inte sluta dansa så han lärde sig först att återfå kontrollen över sin kropp genom vad han använder som en hörnsten i sin teknik - nämligen att förlänga och sträcka ut kroppen utan ansträngning och med fokus på att stabilisera kroppen.
-Den här typen av rehabilitering är framförallt för skadade dansare, idrotts utövare och liknande. De som gjort någon form av träning tidigare.   

Han fortsatte med en framgångsrik danskarriär och blev en världsberömd jazzlärare.

För vem?
Denna kursen passar nybörjare, men även dig som är van dansare men som gjort kortare eller längre uppehåll, och vill lära dig mer om Luigi tekniken. 

Kursledare
Anette Persson

Bra att veta
Ha mjuka dansvänliga kläder på dig, vi är barfota eller har tunna mjuka dansskor.
Invänta alltid din kallelse till kursen. Vi förbehåller oss rätten att kunna byta lokal, lärare/vikarie eller startdatum. Ställs kursen in vid något tillfälle förlänger vi kursen med ett extra tillfälle. Kursavgiften går att dela upp på två eller tre månader.

Rabatt på dans- musik- sång- och teaterkurser (gäller ej privatlektioner)
Gå två klasser inom dans och sång och få 300:- rabatt på den andra klassen, eller gå 3 klasser och få 500:- rabatt på din tredje klass.
Går ej att kombinera med andra rabatter. Gäller på klasser som är 9 gånger eller längre och som går parallellt med varandra under terminen. Rabatten är personlig och gäller ej syskon och familj.

Alla som går kurs hos oss får rabatt på Bokus.
Läs mer om hur du gör http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial

Använd ditt friskvårdsbidrag hos oss!
Skatteverket godkänner att du använder ditt friskvårdsbidrag (som de flesta får av sin arbetsgivare) till att gå denna kurs. Gå en eller flera kurser, beroende på hur stort ditt bidrag är. Betala kursavgiften och kontakta oss på 075-241 68 50 / region.syd@medborgarskolan.se och begär kvitto till din arbetsgivare.

 

Ort

Folkets Hus

Kiliansgatan 13, Lund

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 495 kr

Summa: 1 495 kr

Utforska ämnesområde