Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Kurs

Jobba som SEO-skribent

Ort
Gävle
Startdatum
10 Sep 2019
Tid
18:00-19:30
Dagar
Måndagar
Antal tillfällen
5 st
Nummer
66660
Pris
1 740 kr

Om arrangemanget

SEO är en förkortning för engelska ordet för sökmotoroptimering. Det handlar om att synas högt på Google. En mycket viktig hörnsten inom SEO är texterna. Texter som ofta skrivs av en SEO-skribent.

Tycker du om att skriva och formulera dig? Vill du lära dig mer om textens betydelse inom SEO? Söker du ett flexibelt extrajobb? Då passar denna kurs dig.

Kursen passar för dig som:

  • Vill söka jobb inom branschen och ha en utbildning på ditt CV 
  • Lära dig mer om textens betydelse inom SEO
  • Förbättra synligheten på din blogg/hemsida

 

Kursupplägg

5  tillfällen på vardera 90 minuter. Under kursens gång är det även möjligt att göra enklare uppgifter som kommenteras via mail eller Skype

 1. Vad är SEO?

En grundläggande genomgång om vad SEO är och vilka grundstenar som finns inom detta. Fokus kommer ligga på texternas betydelse men för att sätta allt i en kontext kommer även andra delar presenteras.

2.  Onpage

Onpage är texten som finns synlig för besökarna på en hemsida. Hur ska den byggas för att Google ska gilla den och premiera den i sökresultatet? Hur kommer man före första sökresultatet?

 3. Offpage

Offpage är texter som placeras på andra webbsidor än den som ska ranka men som ändå direkt eller indirekt påverkar rankingen. Hur, var och varför används offpage-texter?

4. Och nu? Kunder, arbetsgivare eller egna projekt?

Var kan du få jobb som SEO-skribent? Hur hittar man jobben och kunderna? Hur går det att tjäna pengar på bloggar och hemsidor?

 

5. "Testa på"

Skriv texter hemma och ta med för utvärdering och feedback - eller skriv en enklare text under kvällen.

 

 

Kurslitteratur: Boken ”Guldläge på Nätet” ingår i avgiften. Boken behöver inte läsas för att förstå lektionerna men passar bra för dig som vill fördjupa dig lite extra.

 

 

Om Skribentus

Johan Hummelgård (Skribentus) har över 10 års erfarenhet av att jobba som SEO-skribent. Han driver även ett par egna webbsidor, bloggar samt spökbloggar.

Ort

Medborgarskolan Gästrikland våning 2

Drottninggatan 23, Gävle

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 740 kr

Summa: 1 740 kr

Utforska ett ämnesområde