Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Ort
Distans
Startdatum
4 Nov 2019
Dagar
Måndagar
Antal tillfällen
3 st
Ledare
Carina Ericson
Nummer
42754
Pris
645 kr

Om arrangemanget

Idag är det ett krav att ha kanalintyget för att färdas på de europeiska inre vattenvägarna. Kursen ger dig kunskap om de speciella sjömärken och signalfigurer. Du måste ha minst Förarintyg inkl båtpraktikm SRC & Kanalintyg för få färdas på de europeiska vattenvägarna.

Innehåll
Kursen ger dig kännedom om innehållet i CEVNI - Code Européen des Voies de Navigation Intérieure. CEVNI beskriver signaler, regler och tillvägagångssätt vid navigering på Europas inre vattenvägar. Europa är genomkorsat av floder, sjöar och kanaler som flitigt trafikeras av yrkestrafik. I fritidsbåtar på dessa vatten är det nödvändigt att känna till regelverket CEVNI och hur man skall förhålla sig till yrkestrafiken.

Upplägg
Distansundervisning: du studerar i din egen takt och kommunicerar med din lärare via e-post.

Kanalintyg som distanskurs startar i stort sett en gång per månad. Passar inte denna starttid så håll utkik på hemsidan efter nästa start. 

Kursledare
Alla våra ledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem med möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Vi använder oss av Marian Martin "Euroregs for inland waterwys". Den kostar ca 170 kr. Vi skickar ut boken inför kursstarten o ingår i kursavgiften. Boken är på engelska vilket men mycket illustrativ och enkel. Det är bra att lära sig alla termer på engelska direkt då det är det språk man sedan använder i kontakten med personal utefter kanaler o slussar.

Teoriprov
Efter avslutad kurs måste du som deltagare boka en tid för prov med en förhörsförrättare godkänd av NFB. Examinationsavgift ingår ej i kursavgiften, pris 300 kronor. Du ska ha fyllt 15 år för att få skriva provet.
Kursledaren går igenom hur ni kan boka förhör.

Bra att veta
Du måste ha tillgång till dator och internet. Se till att du har angett en fungerande e-postadress.
Eventuell rabattorsak anges vid anmälan. Intyg krävs. Svenska Sjös kunder har 20% rabatt på nautiska kurser hos Medborgarskolan.
Kursavgiften går att dela upp på två eller tre månader utan extra kostnad.
Nautisk kompetens ger dig i många fall billigare båtförsäkring. Vid avslutad kurs/ avklarat intyg hos Medborgarskolan erhåller du rabatt hos Svenska Sjö

Rabatt hos Bokus

Ta chansen och få rabatt på bland annat kurslitteratur. På www.medborgarskolan.se/bokusrabatt finns detaljerad information

Folkbildning skapar vi tillsammans i gruppen och den drivs framåt genom kunskapsutbyte. Det kan vara stort och smått, lokalt och globalt eller fysiskt och distans - det är upp till dig och din grupp. Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och byta erfarenheter och tankar. Du som individ påverkar studiecirkelns upplägg och innehåll genom ett demokratiskt inflytande.

Pris

Deltagaravgift: 450 kr

Materialavgift: 170 kr

Övrig avgift: 25 kr

Summa: 645 kr

Utforska ett ämnesområde