Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Ort
Uppsala
Startdatum
13 Maj 2020
Tid
18:00-21:00
Dagar
Onsdagar
Antal tillfällen
4 st
Nummer
58984
Pris
1 695 kr

Om arrangemanget

Gör din egen skål, kopp eller varför inte en vas. Att arbeta med lera är ett av de äldsta uttrycken för mänskligt skapande. För dig som gillar att arbeta med dina händer och som uppskattar känslan och glädjen av att själv tillverka något bestående. Släpp loss skaparglädjen!

Innehåll
Vi går igenom grundläggande tekniker så som tumning, ringling, kavling samt drejning. Vi går även igenom olika dekortekniker samt hur du glaserar dina färdiga alster. Kursen lämpar sig för nybörjare och fortsättare, vi arbetar utifrån den individuella nivån man ligger på. Arbetet är fritt och hänsyn tas till deltagarnas önskemål och förväntningar.

Upplägg
Kursen går en gång i veckan i fyra veckor (samma dag och tid) och omfattar 4 x 45 min per sammankomst.

Förkunskaper
Kursen passar både dig som är nybörjare och för dig som har tidigare erfarenheter. Förkunskaper är inget krav.

Kursledare
Kursledare är Mikaela Puranen. Mikaela är utbildad keramiker och har en bred kunskapsbas inom många olika keramiska tekniker. På fritiden gör själv mest drejade och kavlade bruksföremål. Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial
Vi arbetar med stengodslera kompletterat med ett urval av engober och glasyrer. Kursmaterialet ingår inte i kursavgiften och kommer att faktureras efter avslutad kurs med 85:-/kg.

Kallelse/faktura
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Bra att veta
Bär oömma kläder. Tänk på att det är svårt att jobba med lera om man har alltför långa naglar.

Vi har en helt ny keramikverkstad som ligger i Ekeby Bruk (ingång 4 G) i Uppsala. Alla våra keramikkurser kommer fr.o.m. första januari 2020 hållas i den nya verkstaden.

OBS! Det är högt tryck på våra keramikkurser och man kan därför anmäla sig som reserv. Viktigt att tänka på dock är att om man får en plats på en kurs är anmälan bindande (se separata köpvillkor) och man kan därför inte "byta" kurs om man kommer in som reserv på en annan kurs.

Folkbildning
Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

Ort

Ekeby Bruk 4G

Ekeby Bruk, Ingång 4 G, Uppsala

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 695 kr

Summa: 1 695 kr

Utforska ett ämnesområde