Ort
Göteborg
Startdatum
5 Aug 2024
Tid
12:45-15:00
Dagar
Mån-Lör
Antal tillfällen
6 st
Nummer
47251
Pris
2 795 kr

Fullbokad. Anmäl dig som reserv!

Om arrangemanget

Detta är en kurs som riktar sig till dig som är förälder och som vill göra något så roligt som keramik tillsammans med ditt barn.

Detta är en kurs som riktar sig till dig som är förälder och som vill göra något så roligt som keramik tillsammans med ditt barn.

INNEHÅLL
Keramik är mer än att dreja. Du får även lära dig de olika teknikerna som tumma, kavla, ringla och dekorera. Glasering är en konst i sig och kan ge väldigt olika resultat. Vi går igenom grunderna i glasyr teknik.

Arbetet är fritt och hänsyn tas till deltagarnas önskemål och förväntningar.

UPPLÄGG
Ni får lära er grunderna inom keramiken där drejning ingår. Kursen erbjuder er fritt arbete med hjälp av olika tekniker: tumma, kavling, ringla, skulptera, dreja, engob målning och glasering. Sedan kommer man och glaserar det man har gjort efter skröjbränningen ca 2 veckor efter kursens avslut.

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper krävs. Denna kurs riktar sig till nybörjare och till dig som har tidigare erfarenhet av keramik. Du arbetar fritt med leran och du som är nybörjare får en genomgång av de olika grundteknikerna. Allt utgår ifrån deltagarens behov och nivå.

KURSLEDARE
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

KURSMATERIAL
Kostnad för lera tillkommer. Priset ligger idag på 95:-/kg (inklusive glasyr och bränning). Vi använder oss av stengodslera som sintrar (blir tät vid bränning och kan hålla vätska) bra.

BRA ATT VETA
Kurspriset gäller för ett barn 7-15 år och en vuxen.

Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Kontakta oss för mer information.

Ort

Medborgarskolan Göteborg - Kungsten Keramik

Knipplagatan 10, Göteborg

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 2 795 kr

Summa: 2 795 kr

Relaterade artiklar

Konst och hantverk

Rik på keramik

Alla som någon gång har stått bredvid och sett på när någon drejar vet hur enkelt, smidigt och tillfredsställande det ser ut. Tar man sedan chansen att prova sa...

31 oktober 2023
Läs vidare om "Rik på keramik"
Konst och hantverk

Kreativt med lera för hela familjen

Familjen Syrstad från Åsa skippade utlandsresan och bokade en familjekurs i keramik på Medborgarskolan i stället – ett perfekt sätt att tillbringa en sommarveck...

1 mars 2023
Läs vidare om "Kreativt med lera för hela familjen"

Utforska ämnesområde