Ort
Sundsvall
Startdatum
24 Okt 2024
Tid
18:00-21:00
Dagar
Torsdagar
Antal tillfällen
7 st
Nummer
55477
Pris
2 950 kr

Fullbokad. Anmäl dig som reserv!

Om arrangemanget

Fördjupningskurs i keramik för dig som vill vidareutveckla ditt hantverk!

Innehåll

Fördjupningskurs i keramik för dig som gått grundkurs eller har liknande erfarenhet och vill fortsätta att utveckla ditt hantverk.

Upplägg

Under sju träffar på 3 timmar styck kommer du som deltagare att fördjupa dina keramikkunskaper till nästa nivå. Kursen fokuserar på avancerade drejningstekniker för att skapa komplexa och utmanande former och strukturer du kan tillföra i dina verk. Som deltagare ges du möjlighet att lära dig mer avancerade tekniker för glasering, genomgång av fler sorters material och större möjlighet att skapa unika och personliga uttryck i ditt gods.

Denna kurs är avsedd för dem med grundläggande kunskaper inom keramik. Du ska vara van vid centrering på drejskiva då fokus ligger på att fördjupa sig i mer avancerade tekniker och konstnärliga uttryck. Lärare och deltagare kommer tillsammans samarbeta för att individanpassa de fördjupningsdelar och metoder som är av intressen för deltagarna. 

Kom och låt din kreativitet blomstra med den avancerade keramikkursen!

Efter avslutad grundkurs i keramik hos Medborgarskolan Sundsvall så har du möjlighet att starta en studiecirkel i keramik i våra lokaler. I en studiecirkel kan du och andra kursdeltagare fortsätta utvecklas individuellt i hantverket utan kursledare, samt få ert gods bränt i våra keramikugnar.

Förkunskap

Keramik - Grundkurs eller liknande erfarenhet där du framförallt har erfarenhet av centrering på drejskiva.

Kursledare

Malte Larsson är utbildad bildlärare men är numera pensionär som tillägnar sin tid åt lera och drejning. Han har gått keramikutbildning på Nyckelviksskola, Lidingö, och även deltagit i en kortare kurs hos Jo Davies, London. 

Du kan se Maltes egen hemsida här.

Kursmaterial

Material ingår i kursen.

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10% rabatt hos Akademibokhandeln och 6% rabatt hos Bokus. Läs mer under förmåner.

Välkommen till oss

  • Kaffe och te finns alltid.
  • Vi finns på våning 4A (tre trappor upp). Hiss finns och våra lokaler är tillgängliga för alla.
  • 2-timmars-parkering finns vid Storgatan 73. Entrén från Storgatan har samma portkod.
  • För längre tids parkering finns Parksters stora parkering vid Sidsjövägen, alldeles innan järnvägen om du kör från Storgatan. Parkeringen ligger då på höger sida.
  • Har du parkeringstillstånd för rörelsehindrade finns en parkering närmast entrén mot Storgatan till. Samma portkod gäller.

Bra att veta

  • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt. Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen. 

Ort

Medborgarskolan Sundsvall

Grönborgsgatan 18, Sundsvall

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 2 950 kr

Summa: 2 950 kr

Relaterade artiklar

Konst och hantverk

Rik på keramik

Alla som någon gång har stått bredvid och sett på när någon drejar vet hur enkelt, smidigt och tillfredsställande det ser ut. Tar man sedan chansen att prova sa...

31 oktober 2023
Läs vidare om "Rik på keramik"
Konst och hantverk

Kreativt med lera för hela familjen

Familjen Syrstad från Åsa skippade utlandsresan och bokade en familjekurs i keramik på Medborgarskolan i stället – ett perfekt sätt att tillbringa en sommarveck...

1 mars 2023
Läs vidare om "Kreativt med lera för hela familjen"

Utforska ämnesområde