Ort
Laholm
Startdatum
5 Sep 2024
Tid
17:30-20:30
Dagar
Torsdagar
Antal tillfällen
8 st
Ledare
Helena Söderqvist
Nummer
46106
Pris
2 995 kr

Fullbokad. Anmäl dig som reserv!

Om arrangemanget

Alla kan lära sig att skapa i lera och ju mer du lär dig om arbetstekniker och lerans egenskaper desto mer kreativ kan du bli.

Vad är egentligen keramik och hur har människan lärt sig att bemästra detta material? All bränd lera kallas keramik. Om leran inte bränns är den fortfarande porös, absorberar vatten och vittrar sönder. När människan lärde sig att lera vid hög temperatur får en större tålighet, var den första keramiken uppfunnen.

Innehåll
Kursen vänder sig till dig som har viss erfarenhet av de grundläggande keramiska teknikerna. I denna kurs fortsätter vi att fördjupa kunskaperna i att kavla, tumma, dreja och glasera. Det kommer finnas uppgifter och idéer att jobba efter, men du kan även jobba vidare med det som intresserar dig och får möjlighet att skapa efter eget huvud från skiss till färdigt objekt med hjälp och handledning. Målet är att du får fördjupa dina kunskaper i keramiska tekniker, drejning och glasering. Att du mer och mer finner ett intresseområde i keramikens värld och bejakar ditt eget uttryck.

För vem
Denna kurs riktar sig till dig som har tidigare erfarenhet av keramik. Du arbetar fritt med leran, allt utgår ifrån deltagarens behov och nivå.

Kursledarens egna ord
Mitt namn är Helena Söderqvist. Jag arbetar som deltids keramiker och är medlem i Hallands Konstrunda och har öppet hus i min egen ateljé varje år. Jag jobbar mest med bruksgods men även med keramisk skulptur och annat. Jag har tidigare haft kurser i keramik och akvarellmåleri.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Kostnad för lera tillkommer. Priset ligger idag på 100:-/kg (inklusive glasyr och bränning) och betalas direkt efter bränning till föreningen Konstkraft Laholm. Ta gärna med eget skissblock och penna.

Bra att veta
Denna kurs är i samarbete med föreningen Konstkraft Laholm och kommer att hållas i gamla krukmakeriet, som är beläget i centrala Laholm.
Tänk på att du är i en keramikverkstad. Ta med lämpliga skor och egna arbetskläder/förkläde.
Vill du delbetala kursen? Kontakta oss för mer information.

Du får en kallelse till kursen innan kursstart. Som deltagare i Medborgarskolans kurser har du möjlighet att utnyttja vissa förmåner, läs mer på www.medborgarskolan.se/formaner

Ort

Gamla krukmakeriet

Krukmakaregränd 2, Laholm

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 2 995 kr

Summa: 2 995 kr

Relaterade artiklar

Konst och hantverk

Rik på keramik

Alla som någon gång har stått bredvid och sett på när någon drejar vet hur enkelt, smidigt och tillfredsställande det ser ut. Tar man sedan chansen att prova sa...

31 oktober 2023
Läs vidare om "Rik på keramik"
Konst och hantverk

Kreativt med lera för hela familjen

Familjen Syrstad från Åsa skippade utlandsresan och bokade en familjekurs i keramik på Medborgarskolan i stället – ett perfekt sätt att tillbringa en sommarveck...

1 mars 2023
Läs vidare om "Kreativt med lera för hela familjen"

Utforska ämnesområde