Ort
Sundsvall
Startdatum
25 Okt 2023
Tid
12:00-17:00
Dagar
Onsdagar
Antal tillfällen
4 st
Nummer
52781
Pris
2 595 kr

Om arrangemanget

Lär dig grunderna i keramik och drejningsteknik.

Innehåll

Välkommen till grundkurs i drejning. Denna kurs lämpar sig för nybörjare men även för dig som har provat att dreja förut.

Upplägg

Under fyra träffar går vi igenom grunderna i att arbeta med lera, användning av drejskiva, beskickning och till sist får du som deltagare glasera dina verk innan bränning.

Vid första träffen får du en kort genomgång av grunderna med en demonstration av kursledaren. Varje deltagare får tillgång till en drejskiva och återanvänd lera som lämpar sig att öva med. Vi lägger fokus på att lära oss tekniker och få en känsla för hur lera beter sig.

Utöver gemensamma genomgångar så ingår även individuell handledning efter behov vid alla träffar.

Vi träffas tre veckor i rad följt av ett uppehåll på två veckor inför sista träffen då dina verk behöver torkas och skröjbrännas innan glasering som du själv, med handledning, gör under fjärde träffen.

Datum för träffarna: 25/10, 1/11, 8/11 och 22/11

 

Förkunskap

Ingen förkunskap krävs.

Kursledare

Olivier Maximilian har en kandidatexamen i Fine Art från Duncan of Jordanstone, College of Art & Design. Han är egenföretagare inom konst med fem års kunskap av keramik.

Du kan se Oliviers hemsida HÄR

Följ Olivier på Instagram HÄR

Kursmaterial

Vi använder oss av stengodslera som bränns i så hög grad att ditt gods sedan tål både maskindisk och ugnsvärme.

I kursavgiften ingår 1 kg lera, därefter kan du som deltagare köpa lera av oss för 100 kr/kg. I priset ingår glasering och bränning.

Obs! Bär oömma kläder och skor.

Tips: Kortklippta naglar underlättar när du arbetar med lera. Framför allt vid drejning.

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10% rabatt hos Akademibokhandeln och 6% rabatt hos Bokus. Läs mer under förmåner.

Välkommen till oss

  • Kaffe och te finns alltid.
  • Vi finns på våning 4A (tre trappor upp). Hiss finns och våra lokaler är tillgängliga för alla.
  • 2-timmars-parkering finns vid Storgatan 73. Entrén från Storgatan har samma portkod.
  • För längre tids parkering finns Parksters stora parkering vid Sidsjövägen, alldeles innan järnvägen om du kör från Storgatan. Parkeringen ligger då på höger sida.
  • Har du parkeringstillstånd för rörelsehindrade finns en parkering närmast entrén mot Storgatan till. Samma portkod gäller.

Bra att veta

  • Bär oömma kläder och skor.
  • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt. Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen. 

Ort

Medborgarskolan Sundsvall

Grönborgsgatan 18, Sundsvall

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 2 595 kr

Summa: 2 595 kr

Relaterade artiklar

Konst och hantverk

Kreativt med lera för hela familjen

Familjen Syrstad från Åsa skippade utlandsresan och bokade en familjekurs i keramik på Medborgarskolan i stället – ett perfekt sätt att tillbringa en sommarveck...

1 mars 2023
Läs vidare om "Kreativt med lera för hela familjen"

Utforska ämnesområde