Händer som drejar.
Kurs

Keramik grundkurs, påsklovskurs för ungdomar 13-20 år.

Ort
Örnsköldsvik
Startdatum
11 Apr 2023
Tid
12:00-15:00
Dagar
Tis-Fre
Antal tillfällen
4 st
Nummer
77210
Pris
1 500 kr

Om arrangemanget

Den perfekta julklappen eller födelsedagspresent till din kreativa ungdom är en lovkurs i keramik. Under denna kurs får din ungdom chans att prova på de vanligaste teknikerna, kavla, skulptera, ringla, dreja, dekorera och glasera. Samt grundläggande teori.

Innehåll

Denna kurs vänder sig till ungdomar på högstadiet och gymnasiet. Går din ungdom på högstadiet men inte har fyllt 13 än skicka ett mail till oss på medborgarskolan.

Under denna kurs får ungdomen chans att prova på de vanligaste teknikerna, kavla, skulptera, ringla, dreja, dekorera och glasera. Samt grundläggande teori.

Denna kurs är intensivare än våra vanliga kvällskurser. Dagen är lite längre och de är under 4 dagar. Den är satt under påsklovet så att din ungdom verkligen kan fokusera på kursen.


Lera är ett fantastiskt material som med olika tekniker kan bli smycken, konst och olika former av bruksföremål.

Ni får ta del av keramikens roliga värld, lära känna materialet och alla dess möjligheter. Med tips och råd från kursledaren kan du skapa föremål du vill ska finnas. Målet är att släppa loss skaparglädjen!

Vi använder oss av stengodslera som passar utmärkt till både skulptering och till bruksföremål. Stengodsleran bränns vid sådan hög temperatur att det är tål maskindiskning och ugn.

Upplägg

 • Vi träffas vid 4 tillfällen under 4 dagar i Medborgarskolans lokaler i Örnsköldsvik, där vi gemensamt går vi igenom de olika teknikerna.
 • Kursen är schemalagd tisdag-fredag vecka 15 kl 12:00-15:00 
 • När du lärt dig tekniken arbetet fritt och undervisning sker på individuell nivå efter önskan och kunskapsnivå.
 • Sitt skapta material hämtas upp i våra lokaler efter överenskommelse, vi lagrar det du skapat i upp till ett år efter avlutad kurs. Vi meddelar dig när dina föremål har bränts klart.
 • För de som vill prova glasering kan ett extra tillfälle bokas in mot en avgift på 375 kr. Eftersom materialet behöver torkas och sen brännas innan glasering så bestäms tillfället dialog med förälder, ungdomen och kursledaren. Glaseringen kan se under tillfället då vi har vår ordinarie kurser (vuxna deltagare).

Förkunskap

Ingen förkunskap krävs.

Kursledare

Linnéa Öberg arbeta med gärna med händerna och brinner för form & design. Hon delar gärna med sig av hennes kunskap och vill inspirera dig till egna skapelser. Linnéas passion är i hantverket, dess glädje, nyfikenhet samt värde till att dela och bevara. Linnéa är verksam keramiker samt illustratör och driver min egna firma. Hon har tidigare gjort samarbetar tillsammans med kockar, restauranger och privatpersoner inom keramikproduktion samt mönsterdesign. Om du vill veta mer om Linneas konst och desig kolla in: www.designandrabullar.com

Erfarenhet

Yrkeshögskoleexamen som keramiker från  Hantverksakademin 2018. Sedan 2018 har Linnéa Öberg skapat och drivit keramikkurser i egen regi i sin egna keramikverkstad. Under 2022 valde Linnéa att vidareutbilda sig till hästfysioterapeut och tog därför en paus kurserna. Därför känns det extra kul att redan nu kunna presentera kursstarter tillsammans med oss på medborgarskolan i våra nya fina lokaler i centrala Örnsköldsvik.

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial

 • Vanligtvis tar vi betald för använd mängd lera men denna kurs så ingår det material som ungdomen lyckas att producera.
 • Ta med oömma kläder samt lämpliga skor.

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10% rabatt hos Akademibokhandeln och 6% rabatt hos Bokus. Läs mer under förmåner.

Välkommen till oss

 • Keramikverkstaden är i medborgarskolans lokaler, längts in i korridoren.
 • Adress : Viktoriaesplanaden 8E,
 • Det finns några besöksparkeringar utanför lokalen, är de fulla hänvisar vi till betalparkeringarna nere  vid Arenan.
 • Använd inte de reserverade parkeringsplatserna eller de som tillhör Nordic wellness då du kan få böter om din bil stå där.

Bra att veta

 • Kursen kommer bara starta om vi får in tillräckligt många anmälningar. 
 • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
 • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss, välj Örnsköldsvik.

   

 

Ort

Medborgarskolan

Viktoriaesplanaden 8 B, nb, Örnsköldsvik

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 500 kr

Summa: 1 500 kr

Relaterade artiklar

Utforska ämnesområde