Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Ort
Uppsala
Startdatum
19 Okt 2019
Tid
10:00-14:00
Dagar
Lör, Sön
Antal tillfällen
3 st
Ledare
Jenny Thunberg
Nummer
58143
Pris
1 595 kr

Få platser kvar

Om arrangemanget

Gör din egen skål, kopp eller varför inte en vas. Att arbeta med lera är ett av de äldsta uttrycken för mänskligt skapande. För dig som gillar att arbeta med dina händer och som uppskattar känslan och glädjen av att själv tillverka något bestående. Släpp loss skaparglädjen!

Innehåll
På denna kurs lär du dig om olika tekniker som kavling, handbyggnad, ringling och drejning. Vi provar även, för den som vill, att blanda tekniker som att kavla och dreja för att skapa t ex ovala formar. Vi går igenom olika dekortekniker och du får även lära dig hur du glaserar dina alster. Kursen lämpar sig för nybörjare och fortsättare, vi arbetar utifrån den individuella nivån man ligger på. Arbetet är fritt och hänsyn tas till deltagarnas önskemål och förväntningar.

Upplägg
Kursen går under en helg kl. 10-14 samt en lördag två veckor senare för glasering (kl. 15-17.15). Observera att glaseringstillfället är på lördagen under höstlovet.

Förkunskaper
Kursen passar både dig som är nybörjare och för dig som har tidigare erfarenheter. Förkunskaper är inget krav.

Kursledare
Kursledare är Jenny Thunberg som är keramiker med egen ateljé i Uppsala och har flerårig erfarenhet av olika keramiska tekniker. Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial
Vi arbetar med stengodslera kompletterat med ett urval av engober och glasyrer. Kursmaterialet ingår inte i kursavgiften och kommer att faktureras efter avslutad kurs med 85:-/kg.

Kallelse/faktura
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Bra att veta
Bär oömma kläder. Tänk på att det är svårt att jobba med lera om man har alltför långa naglar.

I våra lokaler finns en kaffeautomat, micro och kylskåp. Vill du köpa kaffe, te eller en kopp varm choklad, ta med en 10-krona.

Folkbildning
Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

Ort

Medborgarskolan Uppsala

Hamnesplanaden 1, Uppsala

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 595 kr

Summa: 1 595 kr

Utforska ett ämnesområde