Ort
Linköping
Startdatum
31 Aug 2024
Tid
10:00-17:00
Dagar
Lör, Sön
Antal tillfällen
3 st
Ledare
Vikky Schander
Nummer
44869
Pris
1 795 kr

Om arrangemanget

Har du redan provat på keramik och vill utvecklas vidare i din dekorering och glasering? Då är detta helgkursen för dig!

Innehåll

Vi utforskar monoprint på keramik. Med engobe målar vi olika mönster på papper. Detta trycker vi sedan fast i vår keramik, som kan vara kavlad eller drejad och har en slät yta. Godset får en yta som liknar det tryckta (grafik) och du kan vara mycket spontan eller också planerad och utgå från en skiss. Vi kommer prova lite olika tekniker.

Upplägg

Helgkurs

Lördag 10-17

söndag 11-15

Glasering 14 september 11-13

Förkunskaper

För den här kursen behöver du ha vana från att arbeta med keramik.

Kursledare

Vikky Schander har bred kunskap inom konst och hantverk, och har under flera år arbetat i Paradisverkstaden på Öland. Hon har många års erfarenhet av att leda kurser.

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial

Materialavgift för lera tillkommer med ca 65 kr/kg. I priset ingår även kostnad för glasyr och bränningar. Materialavgiften faktureras efter avslutad kurs.

Bra att veta

Ta på oömma kläder.

Vi reserverar oss för eventuella förändringar kring dag, tid och startdatum, alternativt inställd kurs.

Förmåner

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10 procent rabatt hos Akademibokhandeln och 6 procent rabatt hos Bokus. Läs mer under förmåner.

Anmälan och kallelse 

Anmäl dig genom att klicka på Anmäl dig här. Glöm inte att uppge mobilnummer och mejladress vid anmälan för att inte missa viktig information angående kursen. Vid fullbokad kurs och många reservanmälda kan det hända att vi startar upp fler kurser, ange därför gärna om det är någon dag eller tid som passar bra för dig vid anmälan.

Vi reserverar oss för eventuella förändringar kring dag, tid och startdatum, alternativt inställd kurs. Invänta därför alltid skriftlig kallelse i din brevlåda ca en vecka innan start, som en bekräftelse på att kursen startar. Med kallelsen följer faktura på kursavgiften. Det går bra att delbetala kursavgiften, ange detta vid anmälan.

 

Ort

Linköping Medborgarskolan

Teknikringen 7, Linköping

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 795 kr

Summa: 1 795 kr

Relaterade artiklar

Konst och hantverk

Rik på keramik

Alla som någon gång har stått bredvid och sett på när någon drejar vet hur enkelt, smidigt och tillfredsställande det ser ut. Tar man sedan chansen att prova sa...

31 oktober 2023
Läs vidare om "Rik på keramik"
Konst och hantverk

Kreativt med lera för hela familjen

Familjen Syrstad från Åsa skippade utlandsresan och bokade en familjekurs i keramik på Medborgarskolan i stället – ett perfekt sätt att tillbringa en sommarveck...

1 mars 2023
Läs vidare om "Kreativt med lera för hela familjen"

Utforska ämnesområde