Händer som drejar.
Kurs

Keramik: kurs för seniorer på dagtid - förmiddag

Ort
Västerås
Startdatum
24 Okt 2023
Tid
09:00-12:00
Dagar
Tisdagar
Antal tillfällen
4 st
Nummer
73883
Pris
1 395 kr

Om arrangemanget

Utforska din kreativitet och skapa egna konstverk i keramik. Här får du möjlighet att träffa andra människor med liknande intressen. Att vara en del av en grupp kan också skapa en känsla av gemenskap och ge möjlighet till meningsfulla samtal och delning av erfarenheter.

Innehåll
Dyk ner i keramikens fantastiska värld! Det finns många olika tekniker att jobba med i keramik och på den här kursen lär du dig några utav dem. Metoderna vi går igenom på den här kursen är främst kavling, ringling, tumning och dekor. EJ drejning.

Den här kursen har en öppen nivå, vilket innebär att både nybörjare och mer erfarna är välkomna. Vi går tillsammans igenom de olika arbetsmomenten som leder till ett färdigt föremål. Under kursens gång arbetar du självständigt med dina egna projekt under handledning av kursledaren. Kursen avslutas med glasering på det fjärde och sista tillfället.

Upplägg
Kursen går en gång i veckan i 3 tillfällen, 4 de och sista tillfället är 5/12 Kursen omfattar tre klocktimmar per sammankomst. Det fjärde och sista kurstillfället är glaseringstillfället. Cirka två-tre veckor efter avslutad kurs kan du hämta dina färdiga alster.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs, både nybörjare och mer erfarna är varmt välkomna. Du jobbar på ditt eget projekt och får hjälp av kursledaren att utveckla dina kunskaper utefter din egen kunskapsnivå.

Tips! Oavsett om du är nybörjare eller har gått kurser tidigare kan det vara bra att ha tänkt ut vad du vill göra innan kursen startar. Försök hitta inspirationsbilder inför första kurstillfället för att utnyttja tiden maximalt.

Kursledare
Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial
Vi arbetar i olika typer av stengodslera. Kursmaterialet ingår inte i kursavgiften utan faktureras efter avslutad kurs. I priset 85:-/kg ingår lera, glasering och bränning.

Kallelse/Faktura
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart. 

Bra att veta
-Bär oömma kläder och skor, och tänk på att det är svårt att hantera lera med långa naglar och smycken.
-I vår lokal finns kylskåp och mikro. Medborgarskolan bjuder på kaffe och te.

Visste du att?
Medborgarskolan i Västerås är miljödiplomerade sedan 2016. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.

Folkbildning
Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

 

Ort

Medborgarskolan Västerås Kopparlunden

Skivfilargränd 4, Västerås

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 395 kr

Summa: 1 395 kr

Relaterade artiklar

Konst och hantverk

Kreativt med lera för hela familjen

Familjen Syrstad från Åsa skippade utlandsresan och bokade en familjekurs i keramik på Medborgarskolan i stället – ett perfekt sätt att tillbringa en sommarveck...

1 mars 2023
Läs vidare om "Kreativt med lera för hela familjen"

Utforska ämnesområde