Ort
Örebro
Startdatum
24 Okt 2023
Tid
13:15-15:30
Dagar
Tisdagar
Antal tillfällen
8 st
Ledare
Harry Hasso
Nummer
70391
Pris
2 350 kr

Om arrangemanget

Keramik är både roligt och kreativt! Här får du lära dig hela processen från lera till färdigt glaserat föremål. Vi arbetar med olika tekniker såsom drejning ,kavling, ringling, tumning, och skulptur samt beskickning och glasering. Släpp loss skaparglädjen med oss!

Innehåll
Vi arbetar med olika tekniker såsom drejning, kavling, ringling, tumning, och skulptur. Du får grundkunskaper i hantering av stengodslera från lera till färdigt, glasyrbränt alster. Under kursens gång erbjuds att testa de olika teknikerna alt. har möjlighet att fortsätta utvecklas där du är i dina tidigare kunskaper inom keramiken och i de tekniker du själv helst föredrar att arbeta med. Du väljer fritt vad du vill göra i samråd och vägledning av kursledaren. Att arbeta med lera är ett av de äldsta uttrycken för mänskligt skapande. Kursen för dig som gillar att arbeta med dina händer och som uppskattar känslan och glädjen av att själv tillverka något bestående.

Ett av Medborgarskolans fyra kärnvärde är:
Utveckling i samverkan
Vi tror att människor utvecklas bäst i samverkan med andra. Därför vill vi skapa mötesplatser där ett givande och tagande får alla att känna delaktighet. Med nya kunskaper, ökat självförtroende och ­sociala nätverk får människor möjligheter och styrka att själva utforma och påverka sina liv.
Därför möts både nya och erfarna deltagare i denna kurs för att även inspirera varandra
Våra andra fina kärnvärden hittar du på https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/

Upplägg
Vi träffas under 8 veckor 3 x 45 min, varje vecka, samma dag och tid.

Förkunskaper
I denna grupp är det mestadels lite mer självgående erfarna deltagare, men även du som nybörjare är varmt välkommen att lära och inspireras av både kursledaren och dina studiecirkelkamrater.

Kursledare
Harry Hasso är utbildad slöjdlärare sedan många år tillbaka. Han har varit aktiv i föreningen Lertyg & har många strängar på sin lyra. Harry är en hejare på att dreja & har egen verkstad. Han har genomfått flera utbildningar & är alltid nyfiken på att lära sig mer. Stor tillgång som kursledare hos oss på Medborgarskolan. 
Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Materialkostnad tillkommer:
Lera 75 kr/kg inkl. glasyr.
Bränningsavgift (skröj och glasyrbränning) 100kr / person per kurs.
Vi reserverar oss för prisändringar

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.

Tips på vidareutveckling
Medborgarskolan erbjuder olika kurser i keramik och drejning både för vuxna och barn. Vi har även ett stort utbud inom andra hantverkskurser, se vårt kursprogram eller kontakta oss så försöker vi hjälpa dig att hitta något som passar.

Bra att veta
Medtag 2 plastkassar, trasor att vira om leran, engångshandskar och förkläde.

Hos oss på Medborgarskolan är alla deltagare och ledare försäkrade under aktiviteten/kursen samt till och från aktiviteten/kursen
Lär mer på Olycksfallsfrskring | Medborgarskolan

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Ort

Medborgarskolan Örebro, Gamlagatan 13

Gamlagatan 13, Örebro

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 2 350 kr

Summa: 2 350 kr

Relaterade artiklar

Konst och hantverk

Kreativt med lera för hela familjen

Familjen Syrstad från Åsa skippade utlandsresan och bokade en familjekurs i keramik på Medborgarskolan i stället – ett perfekt sätt att tillbringa en sommarveck...

1 mars 2023
Läs vidare om "Kreativt med lera för hela familjen"

Utforska ämnesområde