Ort
Örnsköldsvik
Startdatum
20 Jul 2024
Tid
10:00-16:00
Dag
Lördag
Antal tillfällen
1 st
Nummer
56129
Pris
560 kr

Om arrangemanget

Under denna prova på dag får du chans att prova på de vanligaste teknikerna, kavla, skulptera, ringla, dreja, dekorera. Samt grundläggande teori.

OM ARRANGEMANGET

Under denna prova på dag får du chans att testa på de vanligaste teknikerna, kavla, skulptera, ringla, dreja, dekorera. Samt grundläggande teori. Obs! Inga föremål kommer att brännas färdigt, men man får ta med sina alster hem om man vill. dock så kommer de inte gå att använda/diska mm utan bör ses som en prydnad. 

INNEHÅLL OCH MÅL


Lera är ett fantastiskt material som med olika tekniker kan bli smycken, konst och olika former av bruksföremål.

Ni får ta del av keramikens roliga värld, lära känna materialet och alla dess möjligheter. Med tips och råd från kursledaren kan du skapa föremål du vill ska finnas. Målet är att släppa loss skaparglädjen!

Vi använder oss av stengodslera som passar utmärkt till både skulptering och till bruksföremål. Stengodsleran bränns vid sådan hög temperatur att det är tål maskindiskning och ugn.

UPPLÄGG


Vi träffas vid 1 tillfälle 10:00-16:00 i Medborgarskolans lokaler i Örnsköldsvik. Det kommer att vara ett uppehåll för lunch. Det finns mikro för att värma medhavd mat eller så kan man gå ut och äta.(lunch ingår ej i avgiften) Arbetet är fritt och undervisning sker på individuell nivå efter önskan och kunskapsnivå.

FÖRKUNSKAPER

Inga förkunskaper

OM KURSLEDAREN:                                                                                          

Ida Arnkvist

BAKGRUND

Ida är uppvuxen i Seltjärn, Anundsjö men bor nu i Köpmanholmen tillsammans med sin man och barn. Hon har även bott i Leksand och Stockholm, men kärleken förde henne tillbaka till hemkommunen Örnsköldsvik. Kreativiteten och skapandet är en STOR del av Idas liv, något som alltid funnits närvarande. Keramik är något Ida brinner för och vill genom denna kurs dela med sig av sin passion till andra.

EGEN VERKSAMHET

Ida jobbar främst i stengodslera, och skapar både bruksföremål och skulpturer. Hon jobbar även i papper samt målar, tecknar, och experimenterar med diverse material i allmänhet och har en egen keramikverkstad i hemmet.

UTBILDNING

  • Konstfack, kandidatexamen Keramik och Glas
  • Leksands Folkhögskola Keramiklinjen, 2 år

KURSMATERIAL 

Det kommer inte bli några färdiga föremål. Utan man provar på teknikerna men de kommer inte att brännas i ugn.

BRA ATT VETA


Ta med oömma kläder samt lämpliga skor.

 

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

Ort

Medborgarskolan Örnsköldsvik

Viktoriaesplanaden 8C, Örnsköldsvik

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 560 kr

Summa: 560 kr

Relaterade artiklar

Konst och hantverk

Rik på keramik

Alla som någon gång har stått bredvid och sett på när någon drejar vet hur enkelt, smidigt och tillfredsställande det ser ut. Tar man sedan chansen att prova sa...

31 oktober 2023
Läs vidare om "Rik på keramik"
Konst och hantverk

Kreativt med lera för hela familjen

Familjen Syrstad från Åsa skippade utlandsresan och bokade en familjekurs i keramik på Medborgarskolan i stället – ett perfekt sätt att tillbringa en sommarveck...

1 mars 2023
Läs vidare om "Kreativt med lera för hela familjen"

Utforska ämnesområde