Händer som drejar.
Kurs

Keramiklek - kurs för barn och vuxna (Söndag)

Ort
Uppsala
Startdatum
1 Okt 2023
Tid
10:00-14:00
Dagar
Söndagar
Antal tillfällen
3 st
Ledare
Sofia Lewen
Nummer
72121
Pris
1 695 kr

Fullbokad. Anmäl dig som reserv!

Om arrangemanget

Avkoppling och mindfulness, kreativitet och självuttryck, lärande och utveckling. Dyk ner i keramikens fantastiska värld!

Innehåll
Här lär vi oss tillsammans att bearbeta lera och skapa utifrån den. Vi får kännedom om olika tekniker och utvecklar tillsammans vår kreativitet. I denna kurs ingår inte drejning.

Upplägg
Vi träffas under tre söndagar. Observera att det är olika tider de olika dagarna: två första söndagar kl.10-14. Glasering sker en söndag två veckor senare kl.15:00-18:00. Åldersgräns på barnet är 8-15 år. Endast ett barn per vuxen anmäld. 
OBS anmäl bara den vuxna personen och skriv namnet på barnet + dess ålder i meddelanderaden.

Förkunskaper
Du behöver inga förkunskaper för att delta i kursen.

Kursledare
Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial
Bränning ingår i deltagaravgiften, lera tillkommer med 85 kr/kilo och faktureras efter avslutad kurs. Ta med papper, penna, trasa/handduk att linda in den fuktiga leran i, plastkasse till förvaring och rent plastförkläde.

Bra att veta 
Deltagaravgiften avser en vuxen och ett barn. Den vuxna personen ansvarar (självklart) för sitt barn. Alla hjälps åt för att det ska bli en trevlig och rolig helg tillsammans.
OBS: anmäl bara den vuxna personen och skriv namnet och ålder på barnet i meddelanderaden.

Ta på oömma kläder och ha gärna med ett förkläde. I våra lokaler finns kylskåp och micro att nyttja. Vi skickar kallelse/faktura inför kursstart.

I den anrika tegelbyggnaden på Ekeby Bruk finner du Medborgarskolans Hantverkscentrum. Här får du chansen att skapa med lera i vår fantastiska keramikverkstad, precis som konstnärerna för Upsala-Ekeby gjorde fram till 1970-talet. Välkommen till en plats full av historia och lustfyllt lärande!

Visste du att?
Medborgarskolan Mälardalen är miljödiplomerade sedan 2016. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.

Folkbildning
Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

Ort

Ekeby Bruk 4G

Ekeby Bruk, Uppsala

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 695 kr

Summa: 1 695 kr

Relaterade artiklar

Konst och hantverk

Kreativt med lera för hela familjen

Familjen Syrstad från Åsa skippade utlandsresan och bokade en familjekurs i keramik på Medborgarskolan i stället – ett perfekt sätt att tillbringa en sommarveck...

1 mars 2023
Läs vidare om "Kreativt med lera för hela familjen"

Utforska ämnesområde