Ort
Täby
Startdatum
18 Sep 2024
Tid
18:30-21:30
Dagar
Onsdagar
Antal tillfällen
9 st
Nummer
56298
Pris
4 200 kr

Fullbokad. Anmäl dig som reserv!

Om arrangemanget

Du arbetar med stengodslera för att formge dina modeller genom skulptering och drejning. Vidare dekorerar och färgsätter du dina verk genom bland annat glasering.

Innehåll och mål
Kursen erbjuder dig fritt arbete inom keramik/stengods med genomgång av teknikerna; Drejning, Kavling, Ringling såväl som Engobmålning och Glasering.

Vi håller till i en keramikstudio i Näsby Park, Täby.

Upplägg
Kursen innehåller teoretiska genomgångar i ämnet keramik/stengods såväl som praktiska förevisningar vid behov. Därutöver sker individuellt arbete under sakkunnig ledning.

Uppehåll vecka 44 och 47.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs. För både nyfikna nybörjare och erfarna.

Kursledare
Lena Sporre kom i kontakt med keramiken redan vid 14 års ålder och fastnade direkt. Därefter har Sporre utbildat sig vid ett flertal folkhögskolor samt ingår i "Överbygruppen" som driver konstnärshus med galleri, butik och café. Sporre har över 16 års erfarenhet av undervisning inom keramik.

Kursmaterial
Vi arbetar med stengodslera som efter bränning och glasering tål maskindisk, ugnstemperatur och att ställas i frysen. Materialkostnad (från 100 kr/kg) tillkommer för lera, glasyr och bränning. Vi erbjuder en stor variation av material med minst fyra olika leror och ett tiotal olika glasyrer med reservation att detta utbud kan variera under kursens gång. Kompendium om keramik ingår i kursavgiften. 

Utvecklingsmöjligheter
Du kan gå denna kurs under flera terminer och på så sätt fördjupa dina kunskaper.

Bra att veta
Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln:
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10% på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Ort

Medborgarskolan Näsby Park

Kryssarvägen 8, Täby

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 4 200 kr

Summa: 4 200 kr

Relaterade artiklar

Konst och hantverk

Rik på keramik

Alla som någon gång har stått bredvid och sett på när någon drejar vet hur enkelt, smidigt och tillfredsställande det ser ut. Tar man sedan chansen att prova sa...

31 oktober 2023
Läs vidare om "Rik på keramik"
Konst och hantverk

Kreativt med lera för hela familjen

Familjen Syrstad från Åsa skippade utlandsresan och bokade en familjekurs i keramik på Medborgarskolan i stället – ett perfekt sätt att tillbringa en sommarveck...

1 mars 2023
Läs vidare om "Kreativt med lera för hela familjen"

Utforska ämnesområde