Ort
Göteborg
Startdatum
26 Maj 2024
Tid
13:00-18:15
Dagar
Söndagar
Antal tillfällen
3 st
Ledare
Jeoung Ah Kim
Nummer
40425
Pris
995 kr

Om arrangemanget

En av de mest välkända koreanska maträtterna är kimchi. Till skillnad från vad de flesta ser i mataffärerna finns det hundratals olika sorter kimchi, som består av en stor rad olika grönsaker och smaker (har du hört om rädiskimchi eller tomatkimchi?) Det äldsta skriftliga omnämnandet av kimchi är cirka 2600 år.

Det finns hundratals olika variationer av kimchi, skapade av olika grönsaker. Kimchi är den vanligaste sidorätten i Korea. Den är också huvudingrediens i många populära koreanska rätter som kimchi-gryta, kimchi-soppa, och stekt ris med kimchi.

Innehåll
Denna kurs fokuserar på kimchi. Varje vecka kommer vi att göra olika typer av kimchi. Den första veckan fokuserar vi på att bara göra tre olika typer av kimchi. Den andra och tredje veckan innehåller minst två olika typer av kimchi och en kimchirätt där kimchi används som huvudingrediens. Menyn presenteras av kursledaren.

Deltagarna får lägga till, ta bort eller ändra ingredienserna i receptet till sin egen smak och behov.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Kursmaterial
Mat och materialkostnad är inkluderad i den totala kursavgiften.
Meddela alltid eventuell frånvaro i god tid före kursstart så att ledaren kan inhandla mat till rätt antal deltagare.

Bra att veta
Meddela eventuell födoämnesallergi och/eller specialkost vid anmälan.

Tag gärna med dig anteckningsblock. Det är också lämpligt att ta med sig engångshandskar och flera matlådor med olika storlek för eventuella rester ta hem med sig.

Du får en kallelse till kursen ca 1-2 veckor innan kursstart. Start datum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Som deltagare i Medborgarskolans kurser har du möjlighet att utnyttja vissa förmåner, läs mer på www.medborgarskolan.se/formaner
Vill du delbetala skriv det i anmälan.

Ort

Medborgarskolan Göteborg Haga

Haga Östergata 12, Göteborg

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 995 kr

Summa: 995 kr

Utforska ämnesområde