Ort
Helsingborg
Startdatum
1 Okt 2024
Tid
18:00-21:00
Dagar
Tisdagar
Antal tillfällen
3 st
Ledare
Meiying Shi
Nummer
69816
Pris
1 495 kr

Om arrangemanget

Kärleksfullt hantverk och kittlande smaker där sichuanpeppar, ingefära, chili, stjärnanis och vitlök gifter sig i färgstarka anrättningar från Kinas mest populära kökstraditioner. Vi lagar Pekinganka och teprovning ingår i kursen. Lär dig laga mat från Kina - matkultur och smaksensationer i skön blandning!

Kinesisk mat är känd för en harmonisk smakkombination av sött, salt, starkt och surt. Maten varierar från region till region och bygger ofta på regionens egna naturliga jordbruksprodukter. I denna kurs lagar vi tillsammans några utvalda rätter och lär på så sätt känna matkultur från olika delar av Kina. Samtidigt lär vi oss om olika kryddor, grönsaker och andra ingredienser och hur de bäst kommer till sin rätt. Vi får chansen att prova fermenterade grönsaker och provning av olika sorters kinesiskt te ingår i kursen. Det finns även utrymme för gruppen att diskutera förslag på vad som kan lagas på kommande kurskvällar. Pekinganka tillhör de rätter vi brukar laga.

Det kinesiska köket har mycket grönsaker, men använder inte så mycket mjölkprodukter. Därför ger det stort utrymme också för veganska och vegetariska rätter. Här tillagar vi dock även kött, fågel och fisk. På denna nybörjarkurs är vi försiktiga med de allra fetaste och starkaste rätterna.

Om kursen
Meny för kvällen presenteras av ledaren och vi äter tillsammans det som tillreds. Alla deltar praktiskt i matlagningen och hjälps åt med alla göromål i köket. Recept får du med dig hem. Recepten är anpassade till det utbud som finns i affärer i Helsingborg med omnejd.

Matlagningsgruppen är begränsad till max 6 deltagare.


För vem
Inga förkunskaper krävs.
Kursen är lämplig från ca 15 års ålder eller i sällskap med vuxen.

Kursmaterial
Recept och tips på litteratur delas ut på kursen. Kostnad för matvaror ingår i kursavgiften. Utöver kursavgifter tillkommer inga ytterligare kostnader.

Bra att veta
Köksförkläden finns till utlåning. Vårt ljusa och trevliga kurskök finns på våning 5 (hiss finns) och därifrån har vi utsikt över staden och Öresund.

Ev. frånvaro från ett kurstillfälle meddelas kursledaren senast 2 dagar i förväg. Detta för att inköpen skall kunna planeras.

Eventuell matallergi/-intolerans anmäls senast 1 vecka före kursstart. Individuell anpassning av menyn kan vi inte göra, men vi försöker tillmötesgå så att det finns något anpassat vid varje tillfälle.

Kursledare
Meiying Shi är uppväxt i Xinjangprovinsen i nordvästra Kina, och har god erfarenhet av matlagning, framför allt av den typ som kommer från två av Kinas mest spännande kök: Sichuan-köket och Hunan-köket, båda kända för sina starka kryddor och färger!

Våra kursledare har relevanta kunskaper och genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs, anpassad för vuxenutbildning. Genom ett utbildningsprogram ges våra ledare möjlighet till såväl personlig som pedagogisk utveckling, en viktig del av Medborgarskolans kvalitetsarbete.

Anmälan
Anmälan sker via formulär på kursens hemsida eller genom Kundcenter, tel. 075-241 68 50.
OBS! Ta del av köpvillkoren innan du anmäler dig - anmälan är bindande.
Bokningsbekräftelsen, som du får direkt efter anmälan, är ett meddelande om att din anmälan har tagits emot och vad den gäller. Det startdatum som anges där är preliminärt. När kursen blivit startklar får du cirka två veckor i förväg en Kallelse/Faktura per post. Det betyder att du kan planera att komma till kursen. I kallelsen anges definitivt kursdatum, plats, tidpunkt och annan viktig information om portkod med mera.

Invänta alltid kallelse innan du går till kurslokalen!

Rabatt
Alla som går kurs hos oss får rabatt på böcker. Läs här om hur du tar del av rabatten: http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Ort

Medborgarskolan

Gasverksgatan 17, Helsingborg

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 495 kr

Summa: 1 495 kr

Utforska ämnesområde