Kinesiska tecken "motherly affection" och "world peace"
Distanskurs

Kinesiska (Mandarin) enskild undervisning 10x45 minuter

Ort
Distans
Antal tillfällen
10 st
Nummer
81516
Pris
6 500 kr

Om arrangemanget

Kinesiskan (Mandarin) är världens största språk och nyckeln till en ny kultur! Drömmer du om att besöka Kina och att kunna kommunicera med lokalbefolkning? Vill du få insikt i att skriva och förstå kinesiska tecken? Ta chansen och ta de första stegen mot din dröm på Medborgarskolan! Innehåll

Vill du lära dig kinesiska ( Mandarin)? Kanske vill du lära dig ett helt nytt språk eller behöver du bättra på dina kunskaper för att klara av utmaningar i studier eller i arbetet. 

Individuell undervisning i kinesiska för dig som behöver konversationsträning eller är helt nybörjare. Finslipa uttalet eller bygg på din självkänsla inom det kinesiska språket. Undervisningen och upplägget anpassas efter dina önskemål och behov för att du ska få ut maximalt av dina enskilda lektioner. Tillsammans med kursledaren läggs en passande arbetsplan upp för att tillgodose dina önskemål.

Upplägg
Kursen ges på distans i realtid via Zoom. Lektionerna sker en gång i veckan i tio veckor, samma dag och tid. Eventuella lov eller uppehåll bestäms tillsammans ledaren vid första lektionen. Start, dag och tid bestäms i samråd med ledaren och administrationen. Kursen omfattar 45 minuter per kurstillfälle, det finns även möjlighet att ta dubbla lektioner. Efter avslutad kurs erbjuder vi möjlighet att boka fler lektioner för att fortsätta inlärningen. Prata med din kursledare eller administrationen så får du hjälp med detta.

Förkunskaper
Kursen passar både dig som kommit i kontakt med språket tidigare och dig som är helt nybörjare. 

Känner du dig osäker på din nivå så kan du göra vårt språktest på www.medborgarskolan.se/spraktest

  • Nybörjare - nybörjarkurserna passar dig som ännu inte har några kunskaper i språket.
  • A1 Jag kan förstå mycket enkla meningar. Jag kan besvara enkla frågor, använda enkla fraser och meningar, som t ex presentera mig och berätta var jag bor.
  • A2 Jag kan förstå och skriva korta och enkla meddelanden och personliga brev. Jag kan ta del i korta sociala samtal.
  • B1 Jag kan oförberedd gå in i ett samtal om kända ämnen. Jag kan beskriva händelser, drömmar och framtidsplaner och kan återberätta innehållet i en bok eller film. Jag kan i stora drag förstå radio- och TV-program som handlar om saker jag känner till.
  • B2 Jag kan förstå det mesta i nyheter och aktuella program på TV. Jag kan förstå samtida litterär prosa. Jag kan samtala och diskutera så pass flytande och ledigt att jag kan umgås med infödda på ett naturligt sätt. Jag kan förklara en ståndpunkt och ange för- och nackdelar.

Kursledare

Yanping Wu, född i Kina och har en gedigen bakgrund inom undervisning. Från 1983 till 1988 undervisade hon i engelska vid Gymnasiet nr 7 i Guilin, Kina. Därefter, från 1988 till 2018, var Yanping docent i engelska vid Guilin Normal College. Numera bor Yanping i Sverige. Yanping är har svenskt lärarlegitimation och behörig att undervisa i både engelska för årskurs 7-9 och gymnasieskolor, samt i mandarin för årskurs 1-9 och gymnasieskolor. Yanping är positiv, öppen och tålmodig, vilket är viktiga egenskaper för en lärare. Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial
Kursmaterialet ingår inte i kursavgiften. Vilket material som används bestäms vid första tillfället. Detta för att undervisningen ska bli så individuellt anpassad som möjligt.


Skriv gärna i meddelande rutan om du har några önskemål om dag eller tid.
Om fakturan skall skickas till din arbetsgivare eller ditt företag, vänligen meddela detta vid anmälan.

Medborgarskolan Mälardalen är miljödiplomerade sedan 2016. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete  här.

Pris

Deltagaravgift: 6 500 kr

Summa: 6 500 kr

Utforska ämnesområde