Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Fot på tå med ballettsko.
Kurs

Kl balett 7-10 år Steg 1

Ort
Jönköping
Startdatum
24 Feb 2021
Tid
17:30-18:30
Dagar
Onsdagar
Antal tillfällen
12 st
Ledare
Selen Arica
Nummer
26256
Pris
1 250 kr

Fullbokad. Anmäl dig som reserv!

Om arrangemanget

KLASSISK BALETT 7-10  år Steg 1

INNEHÅLL OCH MÅL
Detta är den dansteknik som ligger till grund för nästan all konstnärlig dans. Baletten har ett system med olika övningar och regler som utvecklar din kroppsmedvetenhet, hållning, balans, vighet och styrka.
Balett är en bra grund för all dans och kroppens smidighet.

UPPLÄGG

Ledare Selen har förberett nivåerna på balettklasser i enlighet med de engelska och ryska balettsystemen som är mycket kända och vanliga över hela världen. Det syftar till att förmedla två prestigefyllda tekniker till det svenska utbildningssystemet. För att slutföra Steg 1 bör eleverna delta i två terminer på ett år, hösttermin och vårtermin.

Eleverna som slutför de två terminerna i STEG 1 är redo för att registreras på STEG 2.

Under första terminen på Steg 1-nivån startar eleverna direkt från barreövningar(stångövningar). Den första terminen handlar om balettteknik och Steg 1-programmet utarbetades baserat på det ryska balletträningssystemet.

Steg 1 inkluderar;

-Stångövningar

-Stretching,

-Övning i mitten

-Diagonala övningar (med partner eller ensam)

Läraren ansvarar för att korrigera deras fötter-ben-armar-nacke och huvuden för att visa dem en rätt kroppshållning.

Läraren kommer att ta hand om eleverna en och en och kommer att försöka lära dem teknikerna för att använda kroppen korrekt i tidig ålder.

På detta sätt kommer eleverna att börja ha en korrekt kroppshållning i de avancerade nivåerna och kommer att få full kontroll över hela kroppen och visa en positiv utveckling i sin balans och koordinationsförmåga.

Balettutbildning har många positiva effekter på barnet, både fysiskt och sociologiskt. Genom dansklasser bygger eleverna vänskap och utökar sin sociala cirkel. Människor som blir medvetna om sina fysiska förmågor ökar sitt självförtroende i samhället. Samtidigt bidrar Ballet till utvecklingen av matematisk intelligens. Baletten stöder också multitasking, eftersom den ger kroppskontroll och anpassar sig till musik samtidigt som koreografi hålls i åtanke. 


FÖRKUNSKAPER
Den här kursen vänder sig till dig som dansat pytte balett  tidigare och primary balett  minst två terminer.

KURSLEDARE

Selen Arica har dansat balett sedan hon var 4 år gammal.
Hon är utbildad danspedagog och behärskar dansstilarna  balett, modern dans, jazzdans, showdans, street dance, spansk dans och rysk folkdans.

Selen har undervisat utomlands i bland annat Turkiet och Florida och hon har undervisat i många år. Hon har även koregraferat stora föreställningar såsom Svansjön, Nötknäpparen och Don Quixote.

Selen anser att dansen har ett eget språk och hon hoppas att hon kan förmedla sin glädje för dans till sina elever och att de ska fastna för dansen så som hon själv har gjort i många år nu.

KURSMATERIAL
Denna klass jobbar för att visa upp Balettföreställningen Svansjön på Jönköpings teater 2021 så när det gäller val av kläder att dansa i eller möjligen köpa så önskar vår lärare Selen att ni väljer vitt.
Det är bra med kläder som sitter nära kroppen som t.ex. ett linne och tights. Balletskor är att föredra men om man inte har det så kan tjocka korta strumpor användas de första lektionerna. Håret bör vara uppsatt i en knut. Ha inte på smycken såsom hängande halsband och liknande. Om du har frågor angående kläder och skor var man köper det så ta det med din lärare någon av de första tillfällena.

Tänk på att tuggummi och  mat är inte tillåtet i danssalen.

BRA ATT VETA
Dusch och omklädningsrum finns.
På påsklovet är det ingen undervisning om inte ledaren meddelat annat.

Denna klass jobbar för att visa upp Balettföreställningen Svansjön på Jönköpings teater 2021

Det är planerat 12 kurstillfällen men det kommer att läggas till övningstillfällen inför Svansjön föreställningen.

Om vi kan ha vår föreställningen Svansjön vårterminen 2021 så är den på Jönköpings teater söndag den 30/5 och genrep är på lördagen den 29/5. Information kommer i god tid om när biljetter släpps och hur många det kan köpas per elev. Biljetter köps via www.jkpg.com

 

ANPASSNINGAR EFTER CORONAPANDEMIN
Utefter rådande läge har vi begränsat antalet deltagare i våra kurser .Vi försöker att minska smittspridning genom att bland annat desinficera tagytor i våra lokaler. Vi ber också deltagare att inte i onödan vistas väntande i våra lokaler så att vi minimerar samlingar. Vi ber dig att följa myndigheternas rekommendationer kring t ex handtvätt; tvätta gärna händerna innan och efter att du vistas i kurslokalen samt delta inte om du har symptom på förkylning.
I det fall som myndigheterna skulle begränsa möjligheten till att hålla vanlig klassrumsundervisning kommer kursen att hållas på distans via en mötesplattform, alternativt får du en rekommendation på annan möjlighet att följa samma kurs. Du får all info du behöver inför distansundervisning i förekommande fall.

Ort

Medborgarskolan Jönköping DANSSALAR

Kämpevägen 35, Jönköping

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 250 kr

Summa: 1 250 kr

Utforska ett ämnesområde