Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Kurs

Klassisk balett ung/vux tåspets

Ort
Jönköping
Startdatum
1 Sep 2020
Tid
19:00-20:30
Dagar
Tisdagar
Antal tillfällen
12 st
Ledare
Selen Arica
Nummer
23710
Pris
1 450 kr

Få platser kvar

Om arrangemanget

KLASSISK BALETT

INNEHÅLL OCH MÅL
Ledare Selen har förberett nivåerna på balettklasser i enlighet med de engelska och ryska balettsystemen som är mycket kända och vanliga över hela världen. Syftet med klassen  är för de som har gjort balett tidigare och vill utveckla sin teknik och börja använda tåspetsskor för första gången eller använda mer tåspetsskor i en veckan. 
 
UPPLÄGG

Klassen startar med :

-Stångövningar ca 40min (Vaganova tekniken)

-Streching

-Övningar i mitten.

-Sista 30 min. Tåspetsskor vid Stång (De första fyra veckorna börjar vi inte använda tåspetsskor. Det är viktigt att få kroppen att förbereda sig först) 

FÖRKUNSKAPER

Denna kurs är för ungdom och vuxen som har dansat balett Steg 1, Steg 2, Steg 3 förre terminen eller tidigare och vill använda Tåspetsskor eller som har gjort Avancerad Tåspets och vill göra  mer Tåspets .


KURSLEDARE

Selen Arica har dansat balett sedan hon var 4 år gammal.
Hon är utbildad danspedagog och behärskar dansstilarna  balett, modern dans, jazzdans, showdans, street dance, spansk dans och rysk folkdans.

Selen har undervisat utomlands i bla Turkiet och Florida och hon har undervisat i många år. Hon har även koregraferat stora föreställningar såsom Svansjön, Nötknäpparen, Don Quixote, mfl.

Selen anser att dansen har ett eget språk och hon hoppas att hon kan förmedla sin glädje för dans till sina elever och att de ska fastna för dansen så som hon själv har gjort i många år nu.
Vi hoppas att våra elever ska få mycket bra kunskap av vår duktiga danspedagog Selen från Turkiet.

KURSMATERIAL

Det är mycket viktigt att inte köpa några tåspetsskor utan att fråga läraren. Det finns många olika typer och storlekar och läraren hjälper dig att hitta de bästa skorna för dig. För den första lektionen kan eleverna kan komma i valfri klädsel men det är bra med kläder som sitter nära kroppen som tex ett linne och tights och i slutet av lektionen kommer läraren att ge råd till eleverna om kläder och skor. 

Denna klass jobbar för att visa upp Balettföreställningen Svansjön på Jönköpings teater 2021 så när det gäller val av kläder att dansa i eller möjligen köpa så önskar vår lärare Selen att ni väljer vitt.
Balletskor är att föredra men om man inte har det så kan tjocka korta strumpor användas de första lektionerna. Håret bör vara uppsatt i en knut. Ha inte på smycken såsom hängande halsband och liknande.

Om du har frågor angående kläder och skor var man köper det så ta det med din lärare någon av de första tillfällena.


BRA ATT VETA
Dusch och omklädningsrum finns.

På höstlovet är det ingen undervisning om inte ledaren meddelat annat.

Denna klass jobbar för att visa upp Balettföreställningen Svansjön på Jönköpings teater 2021.

Lämna gärna ditt mobil telefonnummer och mail adress vid anmälan så vi lätt och snabbt kan nå dig med viktig info. Om till exempel en lektion blir inställd så informerar vi om detta via sms då vi inte har möjlighet att ringa till alla kursdeltagarna. Därför är det viktigt att du lämnar mobilnummer!
Anmälan är bindande, men du har rätt att prova på vid första tillfället. Ev. avbokning måste ske innan andra kurs tillfället.

Ort

Medborgarskolan Jönköping

Kämpevägen 35, Jönköping

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 450 kr

Summa: 1 450 kr

Utforska ett ämnesområde