Ort
Distans
Startdatum
29 Feb 2024
Tid
18:00-20:15
Dagar
Torsdagar
Antal tillfällen
5 st
Nummer
53130
Pris
995 kr

Om arrangemanget

Alla vill vi ju hitta bra lösningar på hur vi kan arbeta mer klimatsmart inte minst när vi odlar och pysslar i vår trädgård!

Upplägg

Vi träffas på distans vid 5 tillfällen där vi tillsammans går igenom och diskuterar olika teman och praktiska tips på hur du skapar en klimatsmart trädgård.
Genom att värna jorden, samla upp regnvatten, se till platsens förutsättningar och plantera för hotade insekter blir din trädgård till en plats även för vilda djur, fåglar och insekter. Du får också lära dig mer om bokashi kompostering, ett enkelt sätt att omvandla dina matrester till näring för våra växter.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs. Kursen vänder sig till dig som är nybörjare inom trädgård och är nyfiken på att få kunskap och tips om hur du kan tänka för att ta hand om din trädgård/balkong på ett klimatsmart sätt, som dessutom gör den mer lättskött.

Kursledare

Ulrika Widman har tidigare undervisat som lärare vid universitet och har gått en grundläggande yrkesutbildning i trädgård med inriktning odling vid Forslunda, Umeå. Har sedan dess startat företaget Ulrikas skriv- och trädgårdsbestyr som frilansskribent med inriktning trädgård/odling och har bland annat arbetat i trädgården vid Waldorfskolan. Jag har ett stort intresse för hållbarhetsfrågor och vill sprida kunskap om hur alla kan göra något för att värna om miljön, i stort och smått!

Kursen är ett samarrangemang mellan Medborgarskolan och Vännäsbygdens Trädgårdssällskap.

Medborgarskolan förbehåller sig rätten att ställa in eller flytta fram kursstarten vid för få anmälda. Invänta alltid kallelse.

Kursen sker på distans och länk för uppkoppling kommer att skickas ut till dig ett par dagar innan kursstart.

Vid frågor kontakta:
Victoria Kreuger, verksamhetsutvecklare på Medborgarskolan
090-77 50 51
victoria.kreuger@medborgarskolan.se

 

Pris

Deltagaravgift: 995 kr

Summa: 995 kr

Relaterade artiklar

Utforska ämnesområde