Det mest kännetecknande för den koreanska maten är kryddningen. Röd chilipeppar, vitlök, ingefära, sesam och vinäger i en härlig kombination. Kryddigt och färgstarkt, mums för smaklökarna. På ”Koreansk Matlagning del 2” dyker vi djupare in i den koreanska matkulturen och lär oss mer om ingredienser och tekniker.
Vår kursledare har noga valt ut förstklassiga råvaror och komponerat en meny med ett urval av rätter.
Prat om matkultur och teknik runt recepten. Deltagarna arbetar individuellt eller i mindre grupper och arbetar enligt recepten. Kvällen avslutas med gemensam måltid, därefter hjälper alla till att duka av och diska det sista av kärl och porslin.
Alla nyfikna är välkomna. Observera att maten denna gång kommer vara något stark!
Gaja Dudkiewicz B.Sc. & MIB har studerat på Umeå Universitet där hon fick sin Filosofie Kandidatexamen inom Måltids- och restaurangvetenskap med inriktning Gastronomi samt César Ritz Colleges i Schweiz där hon fick sin Masters diploma inom International Business in Culinary Management. Gaja har jobbat och gästspelat som kock både i Sverige och utomlands samt som föreläsare (bl.a på Umeå Universitet), kursledare och internationell restaurangkonsult. Hon brinner för att tillämpa vetenskapligt, teknologisk och gränsbrytande tillvägagångssätt i sitt arbetssätt både i restaurangkök och hemmakök samt har stor passion för matens kemi, molekylär gastronomi och digital gastronomi.
Recept som du använder på kursen. Kostnad för råvaror, recept och material ingår i avgiften.
Medborgarskolan har många andra spännande matkurser att välja mellan. Läs mer på vår hemsida. Ta med matlåda!
Ta med matlåda!
Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln. Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.
Deltagaravgift: 1 295 kr
Summa: 1 295 kr