Kurs

Koreansk matlagning: Gimjang kimchi och kötträtt

Ort
Göteborg
Startdatum
18 Nov 2023
Tid
10:00-15:15
Dag
Lördag
Antal tillfällen
1 st
Ledare
Jeoung Ah Kim
Nummer
33323
Pris
1 195 kr

Om arrangemanget

En av de mest välkända koreanska maträtterna är kimchi. Till skillnad från vad de flesta ser i mataffärerna finns det hundratals olika sorter kimchi, som består av en stor rad olika grönsaker och smaker (har du hört om rädiskimchi eller tomatkimchi?) Det äldsta skriftliga omnämnandet av kimchi är cirka 2600 år.

Innehåll
I Korea är vintern tiden att laga kimchi. Traditionellt var det ett sätt att konservera en stor mängd grönsaker för att sedan kunna äta det under hela vintern, och hela perioden och processen av att laga kimchi föra vintern var en gemensam aktivitet som kallas Gimjang.

På kursen ska vi laga två olika traditionella Gimjang kimchi, Pogi Kimchi (som innehåller salladskål) och Dongchimi (vinter kimchi som innehåller rättika, frukter och grönsaker). Vi ska också laga Bulgogi (marinerad och grillad kött).

Deltagarna får lägga till, ta bort eller ändra ingredienserna i receptet till sin egen smak och behov.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Kursmaterial
Mat och materialkostnad är inkluderad i den totala kursavgiften.
Meddela alltid eventuell frånvaro i god tid före kursstart så att ledaren kan inhandla mat till rätt antal deltagare.

Bra att veta
Meddela eventuell födoämnesallergi och/eller specialkost vid anmälan.

Ta gärna med dig anteckningsblock. Det är också lämpligt att ta med sig engångshandskar och flera matlådor med olika storlek för eventuella rester ta hem med sig.

Du får en kallelse till kursen ca 1-2 veckor innan kursstart. Start datum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Som deltagare i Medborgarskolans kurser har du möjlighet att utnyttja vissa förmåner, läs mer på www.medborgarskolan.se/formaner
Vill du delbetala, skriv detta i meddelanderutan vid anmälan.

Ort

Medborgarskolan Göteborg Haga

Haga Östergata 12, Göteborg

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 195 kr

Summa: 1 195 kr

Utforska ämnesområde