Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Ort
Uppsala
Startdatum
4 Sep 2018
Tid
18:00-20:15
Dagar
Tisdagar
Antal tillfällen
5 st
Arrangemangsnummer
45556
Pris
1 995 kr

Om arrangemanget

Kroki är roligt och lärorikt! Croquis är franska och betyder snabb skiss! Krokitecknandet görs efter levande modeller, med eller utan kläder och kan utövas i raskt tempo, spontant och skissartat, men också metodiskt på ett mera grundligt och tidskrävande sätt. Vi tillämpar dessa och andra tillvägagångssätt, vi tecknar i små och stora format och vi varvar mellan blyerts, kol och färgkritor.

Innehåll
Kursen avser att få deltagarna att skapa fungerande bild när de tecknar modell. Öka rumsförståelsen och kroppens funktioner. Med hjälp av tankeredskapet riktning kan alla vara med oavsett om du vill teckna realistiskt eller mer improvisatoriskt, nybörjare som erfarna. Vi skissar ställningar med levande modell i 1-10 min och går igenom olika övningar utifrån ett studiehäfte.

Upplägg
Kursen är lärarledd. Kursen omfattar 3 x 45 min per tillfälle, vi träffas en gång i veckan under 5 veckor.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs

Kursledare
Simon Kolthoff, konstnär, som just nu är aktuell med utställningen Tempera på Stockolms konstsalong. Han har flera års erfarenhet och utbildning i bildskapande tekniker. Det är något speciellt med våra kursledare! De delar med sig av sin kunskap på ett inspirerande och engagerat sätt i ämnet de brinner för. Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Tag med blyerts och kol. Skisspapper på minst A3 format. Går bra med papprullar också.

Tips på vidareutveckling
Om du vill testa något utöver teckning Kroki så har Medborgarskolan också kurser i Teckning, Akrylmålning, Oljemålning och Akvarell. Även prova på kurser.

Bra att veta
Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Ort

Ekeby Bruk, Uppsala

Ekeby Bruk, Ingång 2 N, Uppsala

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 995 kr

Summa: 1 995 kr

Utforska ett ämnesområde