Rödhårig kvinna dansar i förgrunden
Kurs

Kubansk salsa - fortsättning (F)

Ort
Uppsala
Startdatum
6 Maj 2022
Tid
18:45-20:15
Dagar
Fredagar
Antal tillfällen
6 st
Ledare
Birgitta Monserrat
Nummer
70707
Pris
1 495 kr

Om arrangemanget

Avsluta veckan på bästa sätt och dansa in helgen med oss på Medborgarskolan.

Om dansen
Salsa är en välkänd dans som härstammar från Kuba. Den kubanska kulturen värnar om sina afrikanska rötter, med livliga slagverk och kraftfulla rörelser. Salsan har trots det fått sin egna, särskilda smak, rik av inslag från blåsinstrument och distinkta pianorytmer. Salsan är i huvudsak en pardans, men är helt fri att slå till med diverse soloinslag för den som känner för det. I denna kurs går vi därför igenom lite av bägge. 

Upplägg
Kursen hålls en gång i veckan i sex veckor. Varje tillfälle är 1,5 timme.

Förkunskaper
Detta är en fortsättningskurs så nivån är mer avancerad än nybörjarkursen.

Så delas de olika nivåerna in:
(N) Nybörjare: inga förkunskaper krävs. Passar både dig som är nybörjare och dig som dansat förut men vill nöta in grunderna ordentligt.
(F) Fortsättning: förkunskaper krävs, du bör ha dansat minst en kurs innan för att gå fortsättningskursen.
(M/A) Medelavancerad: förkunskaper krävs och du bör ha gått flera nybörjar/fortsättningskurser innan.

Kursledare
Kursledare är Birgitta Monserrat.

Klädsel/skor
Ha bekväma kläder som du kan ta ut rörelser i.

Bra att veta
Danskursen hålls i Medborgarskolans ljusa och rymliga spegelsal på Ekeby Bruk i Uppsala.

Salsa är en pardans men det går bra att anmäla sig på egen hand. Vi bestämmer danspartners på plats och övar med varandra. Är ni två stycken som anmäler er tillsammans och bara vill dansa med varandra går det också bra. 

Varför Medborgarskolan?
Uppsala är en fantastisk stad för de som gillar att dansa. Här finns ett enormt utbud av fantastiska danskurser på många olika dansskolor. Medborgarskolan bidrar till det stora dansutbudet genom att erbjuda noggrant utvalda kurser med olika upplägg till ett bra pris. Vi satsar på flera kursstarter under terminerna för att kunna hålla deltagarantalet nere, vilket gör att du som deltagare får möjligheten att med hjälp av kursledaren nå just dina mål med dansen. Vår fantastiska spegelsal med stora fönster i två väderstreck är perfekt för all typ av dans och är en stor bidragande faktor till att våra kurser är så populära.

Kallelse/Faktura
Kallelse/Faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart. Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Visste du att?
Medborgarskolan Mälardalen är miljödiplomerade sedan 2016. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.

Folkbildning
Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

Ort

Ekeby Bruk 2N

Ekeby Bruk, Ingång 2 N, Uppsala

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 495 kr

Summa: 1 495 kr

Utforska ett ämnesområde