Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Kurs

Kubansk salsamix fortsättning

Ort
Uppsala
Startdatum
5 Sep 2019
Tid
19:00-20:00
Dagar
Torsdagar
Antal tillfällen
8 st
Ledare
Birgitta Monserrat
Nummer
53251
Pris
995 kr

Om arrangemanget

Salsa är en passionerad dans med mycket axel-och höftrörelser som har sitt ursprung i kubansk dans och musik. En rolig och fri dans som man kan dansa både med och utan partner. Hitta dansglädjen medan du rör på hela kroppen i takt till den härliga musiken!

Innehåll och upplägg

Den Kubansk salsa har sin egen prägel och stil. Det karaktäristiska för salsa är den medryckande, sensuella och rytmiska musiken med mycket höft och axel rörelser.

Här går vi ett steg längre och går in på mer avancerade steg i kubansk salsa och övar på olika stegkombinationer. Vi bygger på med arm och höftrörelser och övar tills du känner dig säker i fotarbetet och i de kubanska rörelserna. Du behöver inte någon partner för att dansa - alla är välkomna!

I detta mixade Salsapass kommer vi även att dansa genuin Rumba Cha cha cha, Mambo och Son. Till uppvärmning dansar vi bland annat Merengue och Bachata, en dans-och musikstil från Dominikanska republiken.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs. Vi lär oss tillsammans och utifrån där vi befinner oss.

Kursledare

Birgitta Monserat har många års erfarenhet av att leda salsa och andra dansstilar. Birgitta började dansa Colombiansk folklore och latinamerikansk populär dans med dansteatergruppen "Labertino". Som dansare har Birgitta frilansat med olika salsaorkestrar och dansgrupper i Sverige och Finland. Sedan 2002 är hon koreograf, konstnärlig ledare och dansare för dansgruppen Cubaney Dance Co, som genomför shower i form av afrokubansk folklore och Salsakabaréer. Hon har uppträtt i flera TVproduktioner såsom Talang 2008  m fl.   

Alla våra ledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem med möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.
 
Kursmaterial

Du bör ha tagit lektioner i Salsa tidigare för att kunna tillgodogöra dig kursen på bästa sätt.

Bra att veta

Ha bekväma kläder som du kan ta ut rörelser i.

Dusch och omklädningsrum finns.

Kallelse/faktura

Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Ort

Ekeby Bruk, Uppsala

Ekeby Bruk, Ingång 2 N, Uppsala

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 995 kr

Summa: 995 kr

Utforska ett ämnesområde