Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Ort
Norrköping
Startdatum
18 Sep 2019
Tid
18:00-20:30
Dagar
Onsdagar
Antal tillfällen
10 st
Ledare
Rolf Alm
Nummer
13920
Pris
2 395 kr

Om arrangemanget

Kustskepparintyget är kursen för dig som vill fördjupa dina navigationskunskaper ytterligare efter förarintyget.

Vi går igenom vad du ska tänka på om du åker båt utomlands, hur du navigerar säkert i mörkret med hjälp av fyrar och hur du kan positionsbestämma dig på flera sätt utomskärs. Du lär dig om lanternor, fyrar, kompass, bestickföring, miljö, mörkernavigering, säkerhet ombord samt principerna för GPS, radar och SRC/VHF och elektroniska sjökort. Vi tar även upp miljöaspekter av att vistast till sjöss och går igenom strömtriangel och hur den fungerar. Du får den kunskap som du behöver för en längre färd utomskärs och till havs. Kustskepparintyget är ett krav i Sverige för att få framföra fritidsbåtar som är längre än 12 meter och bredare än 4 meter.

Efter avslutad kurs anordnas prov för Kustskepparintyg.

UPPLÄGG
Vi träffas 10 kurskvällar och avslutar därefter med en examination enligt NFB:s (Nämnden för Båtlivsutbildning) regler. Vid godkänd examination får du en stämpel i din blå intygsbok, denna fyller du på med alla navigationsintyg du gör. Boken är skriven på svenska, engelska, tyska, franska och spanska. Hyr du båt utomlands är boken ett måste.

LEDAREN
Kursledare är Rolf Alm som har undervisat i kurser inom sjöliv hos oss i många år. Han har en gedigen erfarenhet och kompetens inom båt och sjöliv och brinner för att dela med sig av detta. Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

KURSMATERIAL
Navigering o sjömanskap grundbok, Jonas Ekblad + övningsbok, övningssjökort 616, passare o transportör kan du till exempel köpa hos nätbokhandeln bryggboden.se eller på Hjertmans båttillbehör i Norrköping. Materialet ska du ta med till 1:a gången.
Kostnad för kursmaterial ca 700 kr, examination 450kr

FÖRKUNSKAPSKRAV
Förarintygsexamen är ett krav. Minimiålder 15 år.

BRA ATT VETA
Du som är medlem i en båtklubb eller i Kryssarklubben S:t Annakretsen eller har din båt försäkrad hos Svenska Sjö får 10% rabatt på kursavgiften. Uppge ditt medlemsnummer/föräkringsnummer vid anmälan.

Kallelse kommer senast en vecka innan kursstartdatum som en bekräftelse på kursstart. Med kallelsen kommer även fakturan på kursavgiften. Du kan även delbetala kurser, ange detta vid anmälan.

Vill du och medlemmarna i din båtklubb anordna en kurs hos er? Hör av er till oss.

Ort

Norrköping Medborgarskolan

Tunnbindaregatan 8, Norrköping

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 2 395 kr

Summa: 2 395 kr

Utforska ett ämnesområde