Ort
Distans
Startdatum
5 Sep 2024
Tid
19:15-20:15
Dagar
Torsdagar
Antal tillfällen
5 st
Ledare
Karin Meddings
Nummer
69860
Pris
1 795 kr

Om arrangemanget

Kustskepparintyget ger behörighet att framföra fartyg som är större än 12x4 meter. Det är också det intyg som krävs om du vill hyra en båt utomlands. För att få skriva provet för Kustskepparen krävs avklarat Förarintyg och intyg om Båtpraktik.

Detta är en distanskurs där du träffar läraren online en timme varje vecka för genomgång och hjälp, sedan övar du själv hemma och tittar på videos via vår plattform Learnify som du får inloggning till.

Du får fördjupade kunskaper i navigering och sjökortsarbete för långfärd på öppet vatten, mörkernavigering, säkerhet och författningskunskap. 

Förkunskaper
-Du ska enligt NFB:s krav ha ett godkänt Förarintyg för båt.
-Intyg om Båtpraktik-dag behövs för att få skriva provet, men du kan påbörja kursen även om du ännu inte har båtpraktiken gjord. 

Kursmaterial
Du ska använda ditt material från Förarintygskursen, du behöver ha huvudbok, passare, transportör och övnings-sjökort 616 alt 931 samt lång linjal minst 30 cm.
(saknar du något så kan det också beställas, se nedan)

För kustskepparkursen tillkommer övnings-sjökort 61/93 och det hittar du via länken:
https://bryggboden.se/sv/utbildningsmaterial/utbildningspaket-for-medborgarskolan/syd/
 
Praktisk navigering
För att få skriva provet till Kustskepparintyget så behövs intyg om fullgjord båtpraktik-dag.
(Se i din blå intygsbok eller app)  Tala med din ledare om intresse och behov finns för praktik pass. 

Teoriprov
Efter avslutad kurs kan du skriva ett Förarintygsprov inför förhörsförrättare godkänd av Nämnden för Båtlivsutbildning (NFB). Examinationsavgift ingår ej i kursavgiften, pris 625 kronor. Du ska ha fyllt 15 år för att få skriva provet.

Medborgarskolan ordnar med skrivningstillfällen under terminen i de orter där vi också håller de fysiska kurserna, oftast i storstäderna.
Annars hittar du Förhörsförrättare via NFB:s hemsida där du söker i ditt område.

Bra att veta
Kursen kan starta när det finns minst 4 deltagare, annars skjuter vi fram starten någon vecka. Vi meddelar dig då om detta!   

Kursavgiften går att dela upp på två eller tre månader utan extra kostnad.
Nautisk kompetens ger dig i många fall billigare båtförsäkring. 

Kursledare
Alla våra ledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem med möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Kontakta oss
Om du vill veta mer om kursen så ring vårt Kundcenter 075-241 6850 eller skicka epost till region.syd@medborgarskolan.se

Pris

Deltagaravgift: 1 795 kr

Summa: 1 795 kr

Utforska ämnesområde