Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Diplomutbildning

Kvar i stan! Diplomutbildning: Raw foodkock - grund - sommarutbildning

Ort
Stockholm
Startdatum
25 Jun 2018
Tid
09:30-16:00
Dagar
Mån-Tors
Antal tillfällen
8 st
Ledare
Ulrika Hoffer Eriksson
Arrangemangsnummer
21740
Pris
13 295 kr

Om arrangemanget

Raw foodkock - grundutbildning -intensivt under sommaren
Lär dig grunderna inom raw food, så att du kan arbeta eller driva café eller restaurang som helt eller delvis serverar raw food. Du kan även använda dina kunskaper på exempelvis konferenshotell som vill kunna erbjuda goda, näringsrika och allergivänliga raw foodalternativ. Eller så är du helt enkelt nyfiken och intresserad för egen del.

Innehåll


Utbildningen innehåller både teori och praktik, men fokus ligger på det praktiska. Du lär dig alla moment och hörnstenar inom raw food såsom juicer, smoothies, superfoods, torkning, groddning och blötläggning, men även grundläggande näringslära, grundsmaker, tekniker och metoder som gör det enkelt för dig att själv utveckla recept och menyer. Smaker, struktur och konsistenser är viktiga. Från det gröna till sötsaker och desserter.

Upplägg


Totalt 8 tillfällen, vardagar efter midsommar och i augusti. Ca 60 studietimmar. Start må-to 25-28/6 och fortsätter må-to 6-9/8 kl 09.30-16.00. Vi inleder med en introduktion av principer och med genomgång av näringstäta råvaror. Vi groddar, syrar och blötlägger. Lagar några enkla goda rätter. Det lagas soppor, sallader, frukostar bröd, snacks och festliga rätter. Torkning. Det blir intensiva dagar då vi alltid kombinerar teori med praktiskt arbete i köket.

Förkunskaper


Alla nyfikna är välkomna.

Kursledare


Ulrika Hoffer är kostrådgivare och varm förespråkare för en kost fri från gluten, mjölk och socker. Hon har specialiserat sig på matens inverkan på hjärnan, hur det vi äter påverkar vårt humör och energi- och tvärtom: hur energi och humör påverkar våra matval och ätmönster. Ulrika är dessutom holistisk livsstilscoach och certifierad i Stahre-metoden, ett KBT-program för att bryta med känslomässigt ätande. Ulrika är författare till boken Råsmart Familj, korad till "Årets måltidslitteratur", kategori hälsa 2011. I april 2014 gav Ulrika ut boken "Smarta sötsaker" som nu är översatt till 5 språk. I oktober 2015 gav Ulrika ut sin nästa bok " Good mood food" och "Ärlig mat" släpptes i januari 2016. Läs gärna mera här: www.rasmart.se

Kursmaterial


Recept/litteratur som du använder på kursen. Kostnad för råvaror, material/litteratur och recept tillkommer med ca 2 700 kr.

Diplom


För diplom krävs 80 % närvaro samt att du är godkänd i kursmomenten.

Utvecklingsmöjligheter


Det finns gott om andra utbildningar på Medborgarskolan. Se vårt kursprogram på webben och hitta det som passar dig.

Bra att veta


Anmälningsavgift 1 000 kr faktureras i samband med anmälan.
Obs! Speciella avbokningsregler gäller för våra linjer. Du får detaljerad information i din bekräftelse som skickas efter att vi registrerat din ansökan.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Ort

Medborgarskolans Hus

Hagagatan 23 A, Stockholm

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 10 595 kr

Materialavgift: 2 700 kr

Summa: 13 295 kr