Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Ort
Lidköping
Startdatum
14 Okt 2018
Tid
14:00-17:45
Dagar
Söndagar
Antal tillfällen
1 st
Arrangemangsnummer
34630
Pris
695 kr

Om arrangemanget

REKO-ringarna har tagit landet med storm! Här kan du köpa lokalt producerade produkter av högsta klass. Grönsaker, kött, korv, ost, frukt, honung, bröd, sylter, dryck - allt småskaligt framställt med passion och kärlek. Låt dig inspireras att laga god klassik mat av traktens fantastiska producenter!

Om kursen
Vi upptäcker, smakar på och lär oss mer om fantastiska produkter och producenter som finns i närområdet. Genom att lära känna människorna bakom maten vi äter smakar maten ännugodare och vi får en djupare relation till det vi äter. Tillsammans lagar vi två rätter som är 100 % lokala - utan undantag!

Kursen inleds med att deltagarna lär sig mer om vilka som ligger bakom produkterna som kommer användas samt provsmaka. Därefter lagar deltagarna maten tillsammans i mndre grupper för att avsluta med gemensam måltid och diskuterar råvaror och recept.

För vem
Kursen vänder sig till alla, så inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Anders Westberg är administratör för REKO-ringen Lidköping, driver mateventföretaget Levande ost och är drivande i gräsrotsorganisationen Slow Food Sverige. Anders har ett stort intresse och stor passion för lokal mat och dryck. Han är diplomerad fromager (ostmästare) och har arbetat i matbranschen i över tio år. Med sin kunskap och berättarglädje inspirerar han till att laga riktigt god mat med riktigt bra råvaror.

Kursmaterial
Råvaror ingår i deltagaravgiften. Ta med egen diskhandduk, förkläde och burk/matlåda ifall det blir mat över. Du får utskrivna recept och en lista med alla produkter och producenter som har varit med i kursen.

Medtag gärna egen dryck till maten, önskas endast bordsvatten kommer det självklart att finnas.

Viktigt!
Meddela eventuella allergier vid anmälan till kursen, använd meddelanderutan.

Bra att veta
Du får en kallelse till kursen ca en-två veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Som deltagare i någon av Medborgarskolans kurser får du 6 procents rabatt på böckerhos www.bokus.com. Du får också 10 procents rabatt på böcker i Akademibokhandelns butiker.

Vill du delbetala kursen? Kontakta ditt lokalkontor för mer information eller ange detta i meddelandefältet vid anmälan på webben.

 

 

Ort

Medborgarskolan Lidköping.

Sockerbruksgatan 1, Entré G, Lidköping

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 695 kr

Summa: 695 kr